MHP'den fişleme itirafı: Elimizde 3 bin kişilik liste var

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin dün "Boğaz'da, yalılarda viskisini yudumlayıp, oyunu HDP'ye veren şerefsizler" sözlerinin ardından, Bahçeli 'nin danışmanı Metin Özkan bir televizyon programında açıkladı: “Çantamda şerefsizlerin listesi var, 3 bin kişi. Açıp burada saymayayım zamanımız kalmayabilir."

MHP Genel Başkanı  Devlet Bahçeli 'nin danışmanı Metin Özkan, dün katıldığı bir televizyon programında, Bahçeli'nin "boğazda viskisini yudumlayıp, oyunu HDP'ye veren şerefsizler" ifadelerini bir ileri noktaya taşıyarak ellerinde isim listesi olduğunu söyledi. 

Özkan, böylesine bir liste olmasının "fişleme olmadığını", ancak MHP'nin "her türlü yanlışı not ettiğini" de söyleyerek, şöyle dedi;

"Biz MHP olarak kimseyi fişlemeyiz. Ama MHP yapılan her türlü yanlışı not eder. O Boğaz'da oturan birileri de bunların içinde o 63'lüklerin (Akil İnsanlar heyeti) çoğu da dahil, ülke çözüme mutluluğa gidiyor, refaha gidiyor diye insanlara propaganda yapıp bugün o şehit olan insanların kanını elinde dolaştırırken biz o insanların çetelesini tutuyoruz."

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) ise Bahçeli’nin sözleri hakkında "Hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Dün partisinin genişletilmiş il istişare toplantılarında MHP Lideri Devlet Bahçeli, "İzmir’de Marmaris’te yazlıklarında yatıp AKP’nin olmasın diye oyunu MHP’ye vermeyen, ama HDP’yi Meclis’e taşıyan zavallılar, Türkiye’nin kaymağını yiyenler, Boğaz’da, yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP’ye veren şerefsizler… Şimdi, HDP ile koalisyonu kurun” ifadesini kullanmıştı. 

Demirtaş “hadlerini bilsinler” demişti 

Bahçeli'nin bu sözlerinin basına sızmasının hemen ardından, HDP Eş Genel Başkanı cevap niteliğinde bir açıklama yapmış,  "HDP İstanbul'da üçüncü partidir. Bu Türkçe'yi doğru dürüst konuşamayan Türk milliyetçilerinden daha fazla oy almıştır. HDP İstanbul'un en fukara semtlerinden oy almıştır. Öyle üçüncü parti olmuştur. Elbette zenginler de HDP'ye oy vermiş olabilir. Hepsi bizim için çok saygındır. Seçmenimize küfür hakaret edene de bin misliyle de aynen iade ediyorum. Seçim öncesi hırsızdan hesap sorarız deyip, seçim sonrası hırsızın sarayında zevki sefa sürenler midir şerefli olanlar? Şeref kavramını kullanmaya kalkmasınlar, hadlerini bilsinler” demişti. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında