18 aylık bebeğin öldüğü kundaklamayla ilgili ilk tutuklama

Filistin'de 18 aylık bir bebeğin hayatını kaybettiği kundaklama saldırısıyla ilgili ilk tutuklama kararı çıktı. Şüpheli Meir Ettinger, Şin Bet'in 'aranan terör şüphelileri' listesinde yer alıyordu.

Geçtiğimiz ay Batı Şeria'da Filistinli bir ailenin yaşadığı ev ateşe verilmiş, 18 aylık bir bebek hayatını kaybetmişti. Evin, 24 yaşındaki Meir Ettinger tarafından yakıldığı ileri sürülüyor. Ettinger, mahkemeye çıkarılmadan 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Geçtiğimiz günlerde, Nablus kentinin Duma ilçesinde Filistinlilere ait bir ev ateşe verilmişti. Çıkan yangında 18 aylık bebek Ali Devabişe hayatını kaybetmiş, annesi, babası ve kardeşi yaralanmıştı. Olayla ilgili tutuklanan ilk kişi, İsrail'de radikal gruplarla bağlantılı olduğu bilinen Meir Ettinger oldu. İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet'in 'en çok aranan terör şüphelileri' listesinde yer alan Ettinger, geçtiğimiz Haziran ayında İsrail'in kuzeyindeki bir kilisenin yakılmasının da baş şüphelileri arasında yer alıyor. Henüz kundaklama olaylarının faili olup olmadığı belirlenemeyen Ettinger, 'şiddet ve terör olaylarına karıştığı' şüphesiyle tutuklandı.

İsrail'in Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, tutuklanan Meir Ettinger, aşırı milliyetçi görüşüyle bilinen Meir Kahane'nin torunu. Kahane'nin İsrail'de kurduğu Kach Partisi, ırkçılığı yaydığı gerekçesiyle 1988 yılında yasa dışı ilan edilmişti.

Kategoriler

Güncel Dünya Dünya

Etiketler

İsrail Filistin


Yazar Hakkında