Kınalı’da acı ölüm

Kınalıada Su Sporları Kulübü’nde yapılan Prens Adaları Yüzme Şampiyonası’na katılan 47 yaşındaki milli Sporcu Timur Akıncı, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Bu yıl 31 Temmuz ve 1 Ağustos’ta yapılan Prens Adaları Yüzme Şampiyonası’na, tatsız bir olay damgasını vurdu. Kınalıada Su Sporları Kulübü’nde yapılan şampiyonada, Beykent Spor Kulübü yarışmacısı 47 yaşındaki Milli Sporcu Timur Akıncı, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Akıncı, 50 metre serbest ve 400 metre serbest yarışlarını tamamladıktan 20 dakika sonra fenalaşıp yere yığıldı. Akıncı tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı.

Sağlık personeli ve doktorlardan ilk müdahale gecikmedi

Fenalaşan Akıncı’ya ilk müdahaleyi Kınalıada Su Sporları Kulübü’nde bulunan doktorlar yaptı. Kısa süre sonra 112 Acil Tıp teknisyenleri olay yerine geldi. İki saat boyunca Akıncı’ya kalp masajı yapan personel, tüm çabalarına rağmen millî sporcuyu kurtaramadı. Görgü tanıkları ve kulüp yetkilileri, olayda herhangi bir ihmal olmadığını söyledi.

Altı ay önce stent takılmıştı

İki hafta sonra Rusya’da yapılacak olan Dünya Masterlar Yüzme Şampiyonası’na katılmak için çok yoğun antrenmanlar yapan sporcunun iki kalp damarına, altı ay önce stent takılmıştı. Beykentspor yetkililerinin açıklamasında, “Timur Akıncı antrenmanlarda daha yoğun çalışırdı, bu yarışmada kendini pek fazla yormadı, bir süre yanımızda durduktan sonra üstünü değiştirmek için kabinler bölümüne giderken yere yığıldı” ifadeleri yer aldı.

Fanatik gazetesi: “İhmal var”

Öte yandan, Fanatik gazetesinin haberinde, Akıncı’nın yere yığılmasının ardından uzun süre doktor anonsu yapıldığı belirtildi. Doktor olmadığı için, ilk müdahaleyi, seyirciler arasında bulunan bir hemşire ve kantin işletmecisinin yaptığının iddia edildiği haberde, ambulansın geç geldiği ve Akıncı’nın bu nedenle hayatını kaybettiği belirtildi. 

Kategoriler

Toplum Spor


Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.