Aydar ve Kartal: Öcalan'la görüşme olmadan karar alamayız

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la görüşen KCK Yürütme Konseyi üyesi Aydar ve Kongra-Gel Eş Başkanı Kartal, Öcalan ile görüşme olmadan ne ateşkesin bozulması, ne de yeniden silahların susturulmasının konuşulamayacağını belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Brüksel'de KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar ve Kongra-Gel Eş Başkanı Remzi Kartal'la görüştü.

CNN Türk, bu görüşmede  HDP'nin İmralı heyetinde yer alan Sırrı Süreya Önder ve İdris Baluken, 4 Ağustos'ta Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu ile yaptığı görüşmenin de değerlendirildiğini yazdı. Haberde Dervişoğlu ile yapılan görüşme sonrası Habur Sınır kapısında bekletilen 13 YPG'linin Türkiye'ye alındığı bilgisine yer verildi.

“Dolmabahçe mutabakatına bağlıyız”

Doğan Haber Ajansı’ndan Ferit Aslan’ın haberine göre, Aydar ve Kartal, Öcalan ile görüşme olmadan ne ateşkesin bozulması, ne de yeniden silahların susturulmasının konuşulabileceğini belirtti.

KCK’nin taleplerini ileten Aydar ve Kartal, 28 Şubat Dolmabahçe mutabakatına bağlı olduklarını, karşılıklı ateşkes olmasını, Öcalan’ın cezaevi şartlarının değiştirilmesini ve gözlemci heyetin oluşturularak İmralı’da müzakerelere başlanmasını istedi.

“Mandela gibi müzakere koşulları lazım”

Görüşmede, KCK’nın İmralı’daki görüşmelerin bir daha tecrit tehdidi altında yapılmaması için öncelikle Öcalan’ın şartlarının değiştirilmesini ve Mandela gibi müzakere koşullarının sağlanmasını da istedi.

Aydar ve Kartal, ateşkesi KCK’nin değil, hükümetin bozduğunu ve KCK’nin sadece kendisine yönelik saldırılara misilleme eylemleri ile karşılık verdiğini öne sürdü.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında