Silopi'de polis saldırısı: 3 kişi öldü, yaralılar var

HDP vekili İrmez ve HDP vekili Encü'nün aktardığına göre Silopi'nin Zap, Barbaros ve Başak mahallesinde gözaltı operasyonunu engellemek isteyen halka polis ateş açtı. İki kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda yaralı olduğu belirtiliyor.

HDP Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız twitter'dan şu mesajı paylaştı: "Şu an Silopi'deyiz. Silopi'de devlet vahşeti:2 ölü çok sayıda yaralı var, yaklaşık 6 ev ateşe verildi. Silopi Devlet Hastanesin'deyiz. Polis yaralıları taşıyan sivil bir aracı da hastane yakınında taradı. Aracın lastiğine kurşunlar isabet etti."

Bianet’e konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak milletvekilleri Aycan İrmez ve Ferhat Encü'nün anlatımına göre sabah saat 04.00 sularında Silopi'nin Zap, Barbaros ve Başak mahallesinde  gözaltı operasyonunu engellemek isteyen halka polis ateş açtı. Üç kişi yaşamını yitirdi.

İrmez: Polis hastane önünde de ateş açtı

Şu an Zap mahallesinde bulunan HDP milletvekili Aycan İrmez, hastanedeki yaralıların çoğunun 18 yaşından küçük olduğunu söylerken, Valilik ve Kaymakamlıkla görüşme taleplerine cevap gelmediğini ve Zap mahallesinde okula yerleştirilen keskin nişancıların ara ara halka ateş açmaya devam ettiğini anlattı.

Yaralı sayısının net olmadığını söyleyen İrmez, sabaha karşı vatandaşlar yaralıları hastaneye götürürken, polisin arabaya ateş açtığını söyledi. Yaralılardan birinin hastane kapısında yaşamını yitirdiğini söyledi. İrmez’in aktardığı kadarıyla yaralıların çoğu çocuk.

Encü: Polis ablukaya aldı 

Uludere'den Şırnak merkeze doğru yola çıkan ve bianet’e konuşan HDP Şırnak milletvekili Ferhat Encü, “Silopi ve Cizre’de gözaltı operasyonlarını engellemek için birçok yerde hendek kazıldı. Dün gece polis mahallede gözaltılar yapmak için ablukaya aldı. Halkın direnişi ile karşılaşınca polis halkı taradı ve iki kişi yaşamını yitirdi, biri Hamdin Ulaş, diğeri de bir genç, birçok kişi de yaralandı” dedi.

Çatışmanın sürdüğü mahallede bazı evlerde yangın çıktığı haberleri geldi.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında