Türkiye Barış Meclisi: PKK silahlı eylemlere son vermeli

Türkiye Barış Meclisi, çatışma ortamının son bulması için PKK'nin zaman geçirmeden silahlı eylemlerine son vermesi, hükümetin de operasyonları durdurması gerektiğini yönünde çağrı yaptı.

Türkiye Barış Meclisi, çatışma ortamının son bulması için PKK'nin zaman geçirmeden silahlı eylemlerine son vermesi, hükümetin de operasyonları durdurması gerektiğini belirtti. 

Meclis, çatışma ortamını durdurmak için iki yıldır sürdürülen çatışmasızlık durumuna hızla dönmekten başka bir yol olmadığını belirterek taraflara seslendi: 

"PKK zaman geçirmeden Türkiye sınırları içerisindeki silahlı eylemlerine son vermeli. Bu çatışmasızlığının gerçekleşmesi ilk önemli ve kıymetli adım olacak.

Buna paralel olarak, hükümet,  PKK güçlerine yönelik askeri operasyonlarını durdurmalı

PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik görüş yasağına son verilmeli; çatışmasızlığın barışa dönüşmesini sağlamaya dönük rolünü oynaması sağlanmalıdır.  Çözüm Süreci’nin ilerlemesinin önündeki engeller kaldırılmalı; müzakere aşamasına geçilmesi için gerekli mekanizmalar oluşturulmalıdır.

Taraflar, siyasal eleştirilerini yaparken veya görüşlerini açıklarken kesinlikle karşı tarafa yönelik nefret dili kullanmamalı."

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında