Koalisyon görüşmeleri: Liderler cuma bir araya gelecek

CHP ve AKP arasında 4 buçuk saat süren koalisyon toplantısının ardından ilk açıklamalar geldi. CHP Sözcüsü Huluk Koç ve AKP adına açıklama yapan Kültür Bakanı Ömer Çelik, koalisyon zirvesi sonrası, liderlerin perşembe ya da cuma günü yeniden bir araya geleceğini açıkladı.

Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında Başbakanlık Konutu'nda gerçekleşen koalisyon toplantısı saat 22.20 sıralarında sona erdi. Kritik zirvede hazır bulunan CHP Sözcüsü Haluk Koç, CHP Genel Merkezi'nde görüşmeye ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Koç toplantıda şunları söyledi:

“Genel Başkanlar samimi bir şekilde düşüncelerini ifade ettiler. Birçok konuda mutabakata varıldığını söyleyebilirim.

Bu hafta içinde perşembe ya da cuma günü bir kez daha bu akşam toplantıdan çıkan sonuçları değerlendirmek için tekrar bir araya gelecekler.

Amacımızın yapıcı, sonuç alıcı, çok boyutlu sorunların aşılmasına katkı sunacak bir koalisyon sorumluluğunun, bir hükümet sorumluluğunun oluşmasını kolaylaştırmak olduğunu belirtmek istiyorum”

"İki partinin de ülkeye karşı sorumlulukları var”

“Çıkarlarımızı ülke menfaatlerinin önüne koymuyoruz. İki partinin ülkeye karşı sorumlulukları var. Toplantı, iki genel başkanın karşılıklı görüş bildirmesi şeklinde geçti. “

"Ortadan hemen bir siyasi sonuç çıkarmanın zor olduğu bir dönemden geçiyoruz. Sorumluluğumuzun gereğini taşımaya çalışıyoruz."

Çelik: Görüşme herhangi bir sonuca bağlanmadı  

Başbakanlık'taki koalisyon görüşmesi sonrası Ak Parti adına Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik açıklama yaptı.

Çelik özetle şunları söyledi:

“Türkiye'yi hükümetsiz bırakmama sorumluğu içerisinde her iki genel başkan en geniş yelpazede çeşitli değerlendirmelerde bulundular. İstikşafi değerlendirmeler sonrası ortaya çıkan tablonun neticesi üzerinde uzlaşılan ve anlaşılamayan konular üzerinde her iki genel başkan görüşlerini ifade ettiler.”

“Bu görüşme herhangi bir sonuca bağlanmadı. Gelinen nokta başlı başına bir kıymet olmuştur. Çok derinlemesine soluksuz bir sohbet oldu.”

“Genel Başkanlar değerlendirmelerini yetkili kurullarına götürecek”

"Bundan sonrasında her iki genel başkan buradaki değerlendirmeleri kendi yetkili kurullarına götürecekler. Arkasından da perşembe ya da cuma günü bu görüşmenin devamı niteliğinde olan nihai değerlendirmeyi kendi aralarında yapacaklar."

"Her konuda anlaşma tabii ki olmayacak. İki zıt felsefe ve anlayış var. Netice olarak iki genel başkanın takvimine göre asıl nihai karara o gün varmış olacağız."

"Son noktayı bulana kadar 'ilk gündeyiz'. Bütün bu görüşmeleri tabii ki belli konularda mesafe almak için yapıyoruz ama ben burada bir aritmetik sonuç veremem, bir cetvel veremem, bir barometre veremem. Bu, siyasetçilerin işi değil. Bizim işimiz, görüşmelerin tam olarak yapılması, bunun neticesinde Genel Başkanlarımızın ve partilerimizin yetkili kurullarının vereceği karar neticesinde bir tablonun ortaya çıkmasını değerlendirmek olur."

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında