Uluslararası üç büyük firma Ermenistan pazarından çekiliyor

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli havayolu şirketi Etihad ve Fransız telekomünikasyon devi Orange, ülkedeki faaliyetlerini sonlandırma kararı alırken, Güney Koreli elektronik devi Samsung da Yerevan ofisini kapattı.

Ermenistan Ekonomi Bakanı Karen Chshmaritian’sa, durumun normal karşılanması gerektiğini, farklı firmaların farklı ülkelerde bir dönem çalıştıktan sonra çıkabileceğini söyledi.

Samsung Eski Sovyet Ülkeleri Halkla İlişkiler Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, firma, Yerevan’la ilgili kararını bölgesel optimizasyon gerekçesiyle aldı: “Ermenistan pazarı, firmanın bölge merkezi Gürcistan’dan idare edilecek.”

Microsoft yatırım yaptı

Fransız telekomünikasyon devi Orange ise, Temmuz ayı itibarıyla Ermenistan’daki iştiraklerini kapatma kararı aldığını açıkladı. Geçtiğimiz altı sene boyunca ülkeye 460 milyon Euro yatırım yapan Orange, bu sene zarfında herhangi bir kâr elde edemediğini açıkladı.

Ülke pazarına yaklaşık bir sene önce girmiş olan Etihad’sa, faaliyetlerini Eylül ayında durduruyor.

Ekonomi Bakanı Chshmaritian, basına yaptığı açıklamada, bu durumun ekonominin kötüleştiğine ya da ülkedeki iş ortamının bozulduğuna yönelik bir mesaj olarak algılanmaması gerektiği uyarısında bulundu.

Mayıs ayında Microsoft, Ermenistan’daki iletişim teknolojilerine destek olması amacıyla Yerevan’da bir Ar-Ge merkezi kurdu. Microsoft’tan sonra, dünyanın en büyük ikinci yazılım firması Oracle da aynı şekilde Ermenistan’a yatırım yaptı.     

Etiketler

Ermenistan


Yazar Hakkında