Fırtına İnisiyatifi'nden "gece baskınları" hakkında suç duyurusu

Polisin, Rize'de Yeşil Yol projesine karşı mücadele eden ‘Fırtına İnisiyatifi’ üyelerinin dükkanlarına baskın düzenlendi. İnisiyatif üyeleri bir basın açıklamasıyla duruma tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize ziyareti öncesinde, Yeşil Yol projesine karşı çıkan vatandaşlara ait işyerleri önceki gece polis baskını ile arandı

DHA’nın haberine göre; Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde çok sayıda polisin baskın yaptığı işyerlerinin, Yeşil Yol projesine karşı verdikleri mücadele ile bilinen kişilere ait olması dikkat çekti. Polisin aramalarda bir suç unsuruna rastlamadığı belirtildi.

Yeşil Yol'a karşı çıkan bazı kişilerin yıllardır işlettikleri pansiyonlar da bir süre önce gerekçe gösterilmeden Rize Valiliği'nin kararıyla kapatılmıştı.

Fırtına İnisiyatifi, Çamlıhemşin’de düzenledikleri bir basın açıklamasıyla baskınlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Açıklamanın ilgili kısmı şöyle:

“Bu mücadeleye katkıda bulunan, bulunmak isteyip de vakti olmayan veya herhangi şekilde bu süreci izleyen insanlar da, bu idari, polisiye yöntemlerle yıldırılmaya çalışılmaktadır. Yurttaşlarımızın, haklı ile haksızı, mazlum ile zorbayı ayırma gücüne; hakkaniyetleri ve vicdanlarıyla, bu mücadelede bizlerin yanında olacağına inancımız tamdır.

“Biz anayasal yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz”

Gayrihukuki yöntemlerle, işyerlerimizi, evlerimizi aramak isteyen tüm yetkililer hakkında buradan suç duyurusunda bulunduğumuzu ve aynı zamanda, Savcılığa da şikayette bulunacağımızı basına ve kamuoyuna duyururuz.

Bizler, bizzat Anayasa’da yazan; vatandaşlara ve devlete görev olarak verilmiş “meraların, yaylaların, ormanların korunması” yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz. Bu nedenle idarenin, polisin hukukdışı işlemleri, baskılarının; bizleri, bu anayasal/doğal hak ve görevlerimizi yapmaktan alıkoymayacağını basına ve kamuoyuna duyururuz.”

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Yaşam

Etiketler

Karadeniz Yeşil Yol


Yazar Hakkında