Cemil Bayık: ABD, Türkiye ile aramızda arabuluculuk yapmalı

Bugün İngiltere'de yayımlanan Daily Telegraph’da çıkan habere göre PKK ve ABD gizli görüşmeler yapıyor. Daily Telegraph’a konuşan PKK’nin üst düzey yöneticilerinden Cemil Bayık, PKK’nin ABD’nin arabulucuğunda yapılabilecek bir ateşkese sıcak bakabileceğini ifade etti.

Daily Telegraph’ın haberine Cemil Bayık şu ifadeleri kullandı:

“ABD’nin yapabileceği arabulucuk sayesinde Türkiye ile aramızda olan meseleleri halledebiliriz. ABD bize garanti verirse biz üzerimize düşen rolü üstlenmeye hazırız, fakat herhangi bir garanti verilmemesi durumunda ise tek taraflı bir adım atmamız söz konusu olmaz”

Cemil Bayık ayrıca IŞİD’e karşı kazandıkları başarılardan sonra uluslararası algının da lehlerine değiştiğini ve Türkiye’nin operasyonlarından sonra IŞİD’e karşı mücadele etmenin eskisinden daha zor hale geldiğini söyledi. 

Barış sürecinin bu hale gelmesinin sorumlusu olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı gösteren Bayık, “Eğer ABD Türkiye’nin politikalarını desteklemeye devam ederse Kürtleri de kaybeder. Kürtleri kaybetmek demek ise IŞİD’i mağlup etme şansını zorlaştırır” ifadelerini kullandı.

 

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında