Hamahaygagan'dan görkemli kapanış

2 Ağustos’ta Yerevan Vazgen Sarkisyan Stadı’nda başlayan 6.Pan Armenian Yaz Olimpiyat Oyunları (Hamahaygagan), 13 Ağustos Perşembe günü Yerevan’da yapılan kapanış seromonisiyle sona erdi.

Bu yıl “Spor Aracılığıyla Birleşme” sloganıyla düzenlenen oyunlar, 6 bin 350 sporcuyu Ermenistan’da buluşturdu. 

Ermenistan, Türkiye, Rusya, Lübnan, İran, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada gibi ülkelerin 175 farklı şehrinden gelen sporcular, 10 gün süren turnuva boyunca futbol, salon futbolu, basketbol, voleybol, tenis, masa tenisi, yüzme, satranç, badminton, bisiklet ve hentbol gibi 17 farklı spor dalında madalya kazanmak için yarıştılar. 

Ermenistan Başbakanı Hovik Abrahamyan, Yerevan Özgürlük Meydan’ında sporcular, antrenörler ve misafirlerin katıldığı kapanış seromonisinde organizatörleri ve katılımcıları kutladı.  

“Yerevan, Ermeniler ve Ermeni sporcular icin buluşma noktası oldu”

Abrahamyan, Hamahaygagan Oyunları’nın en önemli başarısının “halkımızın çocuklarını ana vatanlarında buluşturmak” olduğunu söyledi. Başkent Yerevan’ın 11 yıldır Ermeniler ve Ermeni sporcular için bir buluşma noktası haline geldiğinin altını çizen Abrahamyan, turnuvanın katılımcılar için yeni insanlarla tanışmak ve yeni arkadaşlar edinmek için bir fırsat olduğunu vurguladı.

Kapanış seromonisine Ermenistan Spor ve Gençlik Bakanı Gabriel Ghazaryan, Yerevan Belediye Başkanı Taron Margaryan ve Dünya Boks Organizasyonu (WBO) şampiyonu Arthur Abraham da katıldı.

 

 

 

Kategoriler

Toplum Spor



Yazar Hakkında