Silvan’de ne oluyor?

Silvan'a giden HDP ve DBP heyeti bölgeye ulaştı. Heyetin verdiği bilgilere göre, bölgede yoğun çatışmalar yaşanıyor. Bir kişinin hayatı kaybettiği, iki kişinin yaralandığı söyleniyor.

Diyarbakır Valiliği dün Silvan, Lice, Kulp ve Dicle ilçelerindeki bazı bölgeleri, 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan etti. Lice ve Silvan’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır Valiliği dün önce Silvan ve Lice’nin bazı bölgelerini özel güvenlik bölgesi ilan etti ardından da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağının ne zaman biteceği belirsiz. İlçeden çatışma haberleri geliyor. İlçede cep telefonu hatlarında ve internet bağlantılarında kesintiler olduğu bildiriliyor. 

Silvan’a giden Silvan’a giden HDP ve DBP heyetleri içinde bulunan Filiz Kerestecioğlu, İMC TV’ye yaptığı açıklamada Silvan’ın son durumuyla ilgili bilgi verdi.

Filiz Kerestecioğlu şunları söyledi:

“Silvan ölü şehir. Dükkanlar kapalı, sokaklarda hiç kimse yok. Belli bölgelerden silah sesleri geliyor. Kaymakamlık’ı ziyaret ettik. Oralarda yer yer ses bombaları, çatışma sesleri geliyordu. İki arabanın geçişine izin verildi. gazeteci arkadaşların girmesinde zorluk yaşandı.

İtfaiyeden arkadaşlarla görüştük. Dükkanların yandığını, onları söndürmeye çalıştıklarını söylediler.

iki yerde, biri sağlık ocağı civarında ve başka bir mahallede yoğun çatışma olduğunu bir de bir başka mahallede daha olduğunu ifade ettiler.

Hastaneyi de ziyaret ettik. İki kişinin hayatını kaybettiği söylendi."

Silvan’da çok yoğun çatışmalar var

 Heyette yer alan HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, ilk gözlemlerini aktardı:

“İlçede merkezinde yoğun çatışmalar devam ediyor. Sürekli silah ve bomba sesleri geliyor. Bazı dükkanların yakılmış olduğunu gördük. Sürekli itfaiye sesleri geliyor. Kaymakamla görüşme yaptık. Bize kendisinin yapacak bir şeyi olmadığını söyledi. Bir kişinin hayatın kaybettiğini, iki kişinin ise yaralı olduğu haberlerini duyduk ancak doğrulatabildiğimiz bir bilgi yok. Görüşmelere devam edeceğiz. Silvan’da durum sıkıntılı.”

Heyette, HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, Edip Berk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, Bağlar Belediye Eş Başkanı Birsen Kaya, Sur Belediye Eş Başkanı Fatma Şık Barut, Yenişehir Belediye Eş Başkanı Ülkü Baytaş ve il yöneticileri bulunuyor.  

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, ilçede yaşananlara ilişkin olarak doğrulanmış bir bilgi olmadığını, Baro olarak Silvan’a heyet gönderdiklerini söyledi.

Pir: Ankara'dan emir gelmiş

Agos'a konuşan HDP Diyarbakır milletvekili Ziya Pir, "bölgede iletişim hatları kesik, elektrik kesik, bilgi alamıyoruz. Şu anda Silvan yolundayız. Valilikle görüştük, Valiliğin ifadesine göre, Valiliği aşan bir durum var. Ankara'dan emir gelmiş" dedi. 


Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında