Davutoğlu görevi iade edecek

CHP'nin ardından MHP ile yaptığı koalisyon görüşmesi de olumsuz sonuçlanan AKP’nin Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, bu akşam görevi iade ediyor.

"MKYK ile ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüştükten sonra gerekirse görevi iade edeceğini" açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu akşam görevi iade edeceği açıklandı.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre, Başbakan Davutoğlu, bugün 19:30'da hükümeti kurma görevini iade etmek üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşecek. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Davutoğlu’nun görevi iade etmesinin ardından, görevi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na vermesi ihtimaline ise “yok” gözüyle bakıyor.

Erdoğan görüşmesi öncesi MKYK toplantısı

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Genel Başkan ve Başbakan Daavutoğlu başkanlığında saat 14.00'te toplanacak. Parti genel merkezindeki toplantıda hükümet kurma süreci değerlendirilecek.

Toplantıda AKP’nin hükümet kurma süreci üzerinde durulacağı belirtildi. MKYK toplantısında, hükümet kurma sürecinde CHP ve MHP ile yapılan koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması üzerine partinin yol haritası belirlenecek.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında