Diyarbakır'da çatışma: beş asker hayatını kaybetti

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde Diyarbakır-Bingöl yolunu ulaşıma kapatan PKK’lilerle çıkan çatışmada iki asker hayatını kaybetti, bir asker de yaralandı. Dün de Diyarbakır’ın Lice ilçesinde çıkan çatışmada 3 asker hayatını kaybetmişti.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada Diyarbakır-Bingöl karayolunu ulaşıma kesen kişilere karşı düzenlenen operasyon sırasında dün akşam Hani ilçesine bağlı Gömeç köyü istikametinden 100-150 kişilik grubun canlı kalkan olarak bölgeye gittiği belirtildi 

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Lice ile Hani ilçeleri arasında kırsal kesiminde çıkan çatışmada 3 askerin yaşamını yitirdiği olay ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, yol kesme eylemine karşı operasyon başlatılırken yaklaşık 150 kişilik bir grubun “canlı kalkan” olduğunu bildirdi. 

PKK’lilerin canlı kalkanlara karışma girişiminde bulunduğunu iddia eden Genelkurmay, çatışma çıktığını ve iki askerin hayatını kaybettiğini, bir askerin de yaralandığını duyurdu.

Dün de Diyarbakır’ın Lice ilçesinde çıkan çatışmada 3 asker hayatını kaybetmişti.

Dün çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren Jandarma Astsubay Metin Aydemir, Uzman Çavuş Muhammet Tufan ve Uzman Onbaşı Latif Adıgüzel için bugün Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlendi. 

Lice ve Silvan'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı 

Öte yandan, Diyarbakır'ın Lice ve Silvan İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı bu sabahtan itibaren kaldırıldı. 

Diyarbakır Valiliği’nin 18 Ağustos’ta saat 1.00’den itibaren ilan ettiği sokağa çıkma yasağı, bu sabah saat 07.00’de kaldırıldı. Lice İlçesi’nde de operasyonlar nedeniyle dün saat 21.00’den itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağı bu sabah saat 07.00’de son buldu.

 

 

Kategoriler

Güncel Türkiye

Etiketler

Diyarbakır Silvan Lice


Yazar Hakkında