Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Kasım’da yeniden seçim yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını kıldığı Üsküdar'daki Hazreti Ali Camisi'nden ayrılırken gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan şunları söyledi: “Şu anda Cumhurbaşkanı olarak, zaten pazartesi bu işin 45 günü sonu ve bu 45 günün sonunda ben tekrar Meclis Başkanı'mla bir görüşme daha yapacağım ve bu görüşmeyi yaptıktan sonra da hayırlısıyla ülkemizi bir erken seçime götüreceğiz.”

"Şu anda açıklanan tarih 1 Kasım. 1 Kasım'da da inşallah Türkiye, ben tabii tekrar seçim diyorum, tekrar seçimi yaşayacaktır"

"Erken seçime de götürürken de burada önemli olan bir şey daha var. Kimi görevlendirirsem, kimi yetkilendirirsem, görevlendireceğim kişi de burada seçim hükümetini parlamento içinden gerekirse parlamento dışından da almak suretiyle bu kabineyi oluşturup ve bu kabineyle de biz seçime gideriz. Şu andaki süreç budur”

Çözüm sürecinin durması ve yaşanan çatışmalara değinen Erdoğan, “Demokratik açılım olarak bu süreci başlattık, ondan sonra aldığımız mesafeyle bunu biliyorsunuz Milli Birlik ve Kardeşlik Projesine dönüştürdük. Geldiğimiz noktadan sonra yaptığımız bütün istişarelerle bunu çözüm süreciyle taçlandıralım istedik. Buna karşı çıkanlar olduğu gibi sahiplenenler de oldu. Güneydoğu'daki halkımız bunu sahiplendi. Buradaki gayemiz, 78 milyonun kardeş olduğu bir yapıyı tesis etmektir. Bunlar benim başbakanlık dönemimde yürüyen süreçlerdir” dedi.

“Beştepe'yi tanımıyorum' diyeni niye Beştepe'ye çağırayım ki”

"Şu anda seçim sürecine giriyoruz" diyen Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na hükumet kurma görevi vermemesine yönelik eleştirilere şöyle yanıt verdi:

“Yetki alanlarımı biliyorum ve bunları sonuna kadar kullanmak zorundayım. Zaman kaybetmenin peşinde olmadım, olmayacağım. Ben en fazla milletvekili olan partinin genel başkanına görevi verdim. İki partiyle süreci yürüttüler. 'Ana muhalefet partisine görev verilmeli?' Tamam da 'Ben Beştepe'yi tanımıyorum, Beştepe kaçaktır, Beştepe'ye gitmem'... Bütün bunları söylerken, ben Beştepe'yi tanımayanı, adresini bilmeyeni niye Beştepe'ye çağırayım ki?”

“Cumhurbaşkanı anayasaya göre ülkeyi seçime götürebilir mi?” sorusunu soran Erdoğan, şöyle devam etti:

“Götürebilir. Bunlar maddede çok açık olarak var. Pazartesi 45 günün sonu. Bunun sonunda da Meclis Başkanıyla bir görüşme daha yapacağım, ondan sonra da hayırlısıyla ülkemizi bir erken seçime götüreceğiz. Götürürken de önemli olan bir şey daha var. Kimi görevlendirirsem, görevlendireceğim kişi de seçim hükumetinin parlamento içinden ve gerekirse dışından da almak suretiyle kabineyi oluşturur ve seçime gideriz. Şu andaki süreç budur. Seçim güvenliğiyle ilgili de bütün tedbirler alınıyor. Şu anda Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan tarih 1 Kasım, 1 Kasım'da da Türkiye inşallah, ben tekrar seçim diyorum, tekrar seçimi yaşayacaktır.”

Kategoriler

Güncel