HDP’li Tüzel Bakanlık Teklifini Reddetti

Başbakan Davutoğlu'nun bakanlık teklif ettiği HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel kurulacak seçim hükümetinde yer almayacağını açıkladı.

Başbakan Davutoğlu tarafından bakanlık teklif edilen HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Geçici Seçim Hükümeti'nde yer almayacağını bildirdi. 

Tüzel, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. 

Cumhurbaşkanı ve ekibinin olağanüstü koşullarda Türkiye'yi seçime götürdüğünü söyleyen Tüzel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Bu bir dayatma ve süreç o günden bugüne anti demokratik şekilde işledi, işlemeye devam ediyor. Yeniden savaş başlatıldı. HDP’nin, 7 Haziran seçimlerindeki elde etmiş olduğu başarı, halk desteği, çözüm barış halkların gönüllü birliği için vermiş olduğu çabaların halk tarafından karşılık görmüş olmasını, saray çevresi bir türlü hazmedemedi. Ne yazık ki memleketi kaos ortamına ve çok açık halka açık ilan edilmiş bir savaşla seçime götürerek, buradan yeniden değişik seçim sonuçlarını elde etmeyi hesaplıyor. Biz bu hesabın tutmayacağını düşünüyoruz." 

"Erdoğan'ın kendisi erken seçime giriyor" diyen Tüzel, şunları ifade etti, 

"Evet seçime kendisi giriyor. 7 Haziran’da da böyleydi  1 Kasım’da da böyle. Ve ben inanıyorum ki 7 Haziran Seçim Sonuçları ortaya çıktığında, 1 Kasım’a kadar işleyecek süreci 8 Haziran’dan itibaren AKP kurmayları planladılar. Ve bu senaryoları simülasyon üzerinde yürüttüler. Özel güvenlik bölgeleri ilan edilmesi, iç güvenlik yasasının devreye sokulması, cenazede canı yanan insanların sözlerinin hakaret sayılıp tutuklanmaları ve bir dizi hukuksuzluk. Anayasa yok, hukuk yok, teamül yok. Her şey cumhurbaşkanı başbakan ikilisinin keyfiyetleri çerçevesinde uygulanıyor. Ve şimdi bizim katılmamızı istedikleri, tekrarlanacak seçimin yürütülmesini sağlayacak seçim hükümetinin de bu işleyişin bir devamı olacağı çok açık. Hem halka karşı yürütülen savaş, hem baş gösteren ekonomik kriz, işte kamu emekçileriyle imzalanan toplu sözleşmede örnekte olduğu gibi, hem ülkedeki halkları refaha kavuşturacak bir dil tersine nefret söylemini hala sürdürüyorlar. Hala HDP’yi düşmanca hedef gösterir halde olmaları aslında bu hükümetin aynı çizgide iş yapacağını gösteriyor."

Kategoriler

Güncel