Türkiye ve Ermenistan tur operatörleri Yerevan'da buluştu

Yerevan'da düzenlenen Ermeni-Türk Operatörler Ağı buluşmasına ABD Ermenistan Büyükelçisi Richard Mills de katıldı. Buluşmada, sınır aşırı işbirliği sorunları ele alındı.

ABD'nin Ermenistan Büyükelçisi Richard Mills, Erivan'da düzenlenen Ermeni-Türk Operatörler Ağı (TATON) buluşmasına katıldı. Buluşmada, sınır aşırı işbirliği sorunları ele alındı.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre ABD'nin Ermenistan Büyükelçisi Mills, buluışmada konuşma yaparak "İşbirliğinin en etkili etkenlerinden biri ortak ekonomik çıkarlardır. TATON'un Ermenistan ve Türkiye toplumlarında işbirliği ve ekonomik ilişkileri geliştirmeye yönelik amacı övgüye değer" dedi.

Açıklamada, Ermeni ve Türk tur operatörlerinin sınır ötesi ortak seyahatleri görüştüğü belirtildi. Türk tur operatörleri, Türkiye yönündeki geleneksel turların güzergahlarını çeşitlendirmeye çalışıyor. Ermeni şirketleri ise birden fazla ülkeye seyahatler teklif ederek olanaklarını genişletmeye çalışıyor.

TATON sosyal siteler aracılığıyla faaliyet gösterse de düzenli olarak yapılan buluşmalar müşterek tur tekliflerini koordine etme imkanı sağlıyor.

Mills, "Turizm ekonomik kalkınma için önemli. Yerel toplulukların ekonomi alanındaki işbirliği vizyonu genişletmekte ve herkese fayda sağlamakta. Ermenistan ve Türkiye coğrafya, tarih, farklı kültür alanlarından daha fazla ortak yöne sahip" dedi.

TATON ağı, ABD'nin uluslararası kalkına ajansı USAID'in Köprüler programı kapsamında oluşturuldu. Programın amacı, turizm aracılığıyla iki ülke arasındaki ticareti canlandırmak.

Köprüler projesi, TATON öncesinde Yunanistan, Türkiye, Gürcistan ve Ermenistan'ı birleştiren İpek Yolu ortaklığının oluşumuna ortam hazırlamıştı.

Kategoriler

Diaspora / Ermenistan