Hadi taş boyayalım

Çocuklarla boyama yapmak denince nedense aklımıza hep kâğıt zemin kullanmak gelir. Çocuklarsa bazen bunu delip evin duvarlarını, koltukları tuval olarak kullanırlar. Hem kâğıttan farklı hem de yetişkinlerin kızmayacağı bir zemin var mı boyamak için? ‘Ne Boyayalım?’ kitabında Aytül Akal bir seçenek sunuyor! Günümüzde süs eşyası olarak kullanmak için pek revaçta olan desenli taşlara bu defa tersten bakalım.

EZGİ BERK

Sahilden toplayarak ya da doğal taş satan dükkânlardan satın alma yoluyla elde ettiğimiz taşları, çeşitli boyalarla birlikte çocukların önüne sunmak hem onların yaratıcılıklarını pekiştirecek hem de yetişkinlerin de eğlenebileceği bir etkinlik halini alacaktır.

Oyunlar ormanda olunca…

Gelelim kitaba… Redhouse Kidz Yayınları’ndan çıkan kitap, Ormanda Oyun Serisi’nin içerisinde yer alıyor. Oyunlar ormanda olunca kahramanlar da hayli çeşitli: Zürafa, tavşan, yılan, maymun, baykuş, bukalemun, fil, kurbağa, kaplumbağa, tavuskuşu, sincap ve papağan güzel bir günde büyük ağacın etrafında boya yapmak için toplanıyor. Baykuş, ağacın dalından sesleniyor orman ahalisine: “Herkes boya getirdi mi?” Kimselerde ne boya ne de kâğıt var. Ama baykuşun pes etmeye niyeti yok. Herkese taş toplatan baykuş, boyaları da dağıtıp ağzındaki baklayı çıkarıyor: “Taş boyayacağız!” Herkes çok sevinip boyayacak bir taş seçiyor ve başlıyor boyamaya…

O da ne? Kimsenin resmi istediği gibi olmadı. Tek renkle çiçek de canavar da ağaç da kelebek de yapmak mümkün değil! Baykuş imdada yetişiyor: “Boyaları değişin!” Renkleri birbirine karıştırıp yeni renkler elde eden orman halkı, boyadığı taşlardan pek memnun oluyor.

Siz de yazabilirsiniz

Kitabın en arka sayfasında kahramanların, yazarın ve çizerin hep birlikte çekilmiş bir de fotoğrafı var. Kitabın her sayfasının altındaysa çocukla birlikte kitap okuyan yetişkinin çocuğa sorabileceği sorular bulunuyor. Örnek niyetindeki bu soruları çeşitlendirebilir, resimler üzerinden siz kendinize yeni bir öykü bile yazabilirsiniz!

Ne Boyayalım?
Aytül Akal
Resimleyen: Mert Tugen
Redhouse Kidz Yayınları
39 sayfa.