Almanya'da Korsanlar Partisi yükselişte

Korsanlar Partisi'nin Almanya'daki eyalet seçimlerinde parlamentoya girmeye hak kazandığı ve oy oranını arttırarak 3. parti olduğu belirtildi. Partinin siyasi işlerden sorumlu genel başkanı 24 yaşındaki Marina Weisband, veda konuşmasında ‘Şimdiden tarih yazdık’ dedi.

Almanya’da yapılan son eyalet seçimlerinde parlamentolara girmeye hak kazanan ve oy oranı giderek artarak ülkede 3’üncü parti olduğu belirtilen Korsanlar Partisi’nin kurultayı büyük ilgi topladı.

Partinin siyasi işlerden sorumlu genel başkanı 24 yaşındaki Marina Weisband, veda konuşmasında ‘Şimdiden tarih yazdık’ dedi.

Almanya’daki sisteme karşı çıkan hacker ve genel olarak internet kullanıcılarını bir araya getiren, internet özgürlüğü için mücadele veren Korsanlar Partisi, Berlin Eyalet Meclisi seçimlerinde yüzde 8,9′luk oy alırken Saarland Eyaleti’nde de yüzde 7,4 oranında oy almayı başardı.

TOPLUMUN TEMELDEN DEĞİŞTİĞİNİ BİLİYORUZ

Korsanlar, siyasi anketlerde üçüncü sırayı zorlarken Schleswig-Holstein Eyaleti’ndeki Neumünster kentinde iki günlük kongre yaptı. Kongre, Alman kanallarında ilk haber olarak yer aldı. Eğitimine devam etmek için bir yıllığına siyasete ara verme kararı alan, bu nedenle de yeni yönetime aday olmayan Marina Weisband, parti üyelerinin sorumlu siyaset yapmalarını isterken, “Toplumun temelden değişeceğini biliyoruz. Biz çok gençtik ve çok küçüktük, ama buna rağmen tarih yazdık. Çalışmalarımız meyve verdi. Şimdi ciddiye alınıyor ve hedef oluyoruz. Dokunulmazlık süremiz kısa sürdü. Ama bu normal bir süreç. Siyaset böyle işliyor, yeni önce reddediliyor’ dedi.

Parti başkanı Sebastian Nerz, Korsanlar’ın siyasi başarılarına rağmen önce muhalefette deneyim kazanmaları gerektiğini, sıfırdan mecliste iktidarı hedeflemenin çok büyük bir sıçrama olacağını vurguladı. Cumartesi günü yapılan oylama sonucu delegelerin yüzde 66.6′sını alan Bernd Schlömer, partinin yeni genel başkanı oldu.

(DHA)

Kategoriler

Güncel Dünya Gündem