Karanlıkta 6-7 Eylül tartışması

Karanlık İşler organizasyonu 6-7 Eylül pogromunu, 6 Eylül Pazar akşamı zifiri karanlıkta tartışmaya açıyor. Ayşe Hür’ün moderatörlüğünde yapılacak olan etkinlikte, o kara günler, anılar ve tanıklıklar üzerinden bir kez daha hatırlanacak.

Galata Diyalog Derneği’nin başlattığı Karanlık İşler organizasyonu, engelsiz katılımcıların, dünyayı görme engellilerin gözünden deneyimlemesini sağlayacak etkinlikler düzenliyor. Zifiri karanlıkta yapılan bu etkinlikler arasında yemek, konser, anma toplantıları, edebiyat buluşmaları gibi programlar var.

Karanlık İşler bu kez, 6-7 Eylül 1955’te yaşanan şiddet olaylarını hatırlamayı ve hatırlatmayı hedefleyen bir etkinliğe imza atıyor. 6 Eylül Pazar akşamı, 4. Levent’teki ‘Karanlık İşler’ adlı mekânda yapılacak etkinlikte, araştırmacı ve yazar Ayşe Hür’ün moderatörlüğünde 6-7 Eylül olayları tartışılacak; 60. Yıldönümünde, bu olayların bıraktığı izlere ve yarattığı tahribata bir kez daha dikkat çekilecek. Programda, Stelyo Berber’in solist olarak yer alacağı bir müzikal performans da bulunuyor. “6-7 Eylül olaylarının tanıklarını ve sanıklarını zifiri karanlıkta arıyoruz” diyen organizatörler, bunu, konuşmak, hatırlamak ve tartışmak isteyen herkese açık bir etkinlik olarak nitelendiriyor.

Kategoriler

Güncel

Etiketler

6-7 Eylül