Vice News muhabirleri sınır dışı edildi

"Hem IŞİD hem PKK adına faaliyet yürüttükleri" iddiasıyla tutuklanan Vice News muhabirleri Jake Hanrahan ve Philip Pendlebury sınır dışı edildi.

Diyarbakır’da tutuklandıktan sonra Adana’daki cezaevine konulan ve mahkemece serbest bırakılan Britanyalı gazeteciler Philip Gingell Hanrahan ile Philip John Pendlebury sınır dışı edildi.

Diyarbakır’a giden haber sitesi Vice News ekibi, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından gözaltına alınmıştı.

Gazeteciler “hem IŞİD hem PKK adına faaliyet yürüttükleri” iddiasıyla mahkemeye sevk edilmişler ve mahkemede tutuklama kararı vermişti.

Muhabirler Adana Cezaevine sevk edilmiş, tutuklama kararı uluslararası kamuoyunda, basın ve ifade özgürlüğü örgütlerinin tepkisini çekmişti. 

Diyarbakır 2’nci Sulh Ceza Hakimliği 3 Eylül 2015 tarihinde gazeteciler Jake Hanrahan ve Philip John Pendlebury ile Iraklı tercümanları için yapılan tutukluluğa itiraz dilekçesi değerlendirildi. İtirazı değerlendiren Diyarbakır 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği iki Britanyalı gazetecinin tahliyesine karar vermişti.

Iraklı tercüman ise hala tutuklu olarak yargılanıyor. 

Kategoriler

Güncel Basın



Yazar Hakkında