Aylan Kurdi'nin babası: Ruhumu, aklımı ve duygularımı gömdüm

Göçmen trajedisinin dünyadaki sembolü haline gelen Aylan Kurdi’nin babası Abdullah Kurdi, yeni bir hayat için kaçmak zorunda kaldığı Kobane’ye geri döndü.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, ailesiyle savaştan kaçarak Avrupa gitmeye çalışırken hayatını kaybeden ve sahildeki fotoğrafı Suriyeli göçmen trajedisinin sembolü haline gelen Aylan Kurdi’nin babası Abdullah Kurdi, yeni bir hayat için kaçmak zorunda kaldığı memleketi Kobane’ye geri döndü.  

Independent Gazetesi’nde Adam Whitnall’ın fotoğraflarıyla yayımlanan haberde Abdullah Kurdi, yıkılan evinin önünde ve kaybettiği oğlunun yatak odasında görülüyor. 

Oğlu Aylan’la birlikte abisi Galib ve annesi Rihan Kurdi’yi de kaybeden acılı baba, geçtiğimiz Cuma Kobani’de düzenlenen cenaze töreniyle yakınlarını toprağa verdi.

Kanada’da yaşayan ablası Tima Kurdi’nin yanına gitmek ailesiyle yola çıkan Abdullah Kurdi, şimdi kaçmak zorunda kaldığı Kobani’de hayatta kalmaya çalışıyor.  

Gazeteye konuşan Kurdi, artık kendisi için hiçbir umudu olmadığını söylüyor ve ekliyor: “Hiçbir şey beni teselli edemez. Dünyayı verseniz, ölen yavrumun acısını unutamam. Tek isteğim Allahın bana sabır vermesi. Ailem için hayallerim vardı ve ailem yok oldu. Ruhumu, aklımı ve duygularımı gömdüm.”

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında