Rusya’dan Ermenistan’a indirimli doğalgaz

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Rusya ve Ermenistan arasında indirimli doğalgaz anlaşmasının imzalandığını açıkladı. Yanı sıra Rusya, Ermenistan’a 200 milyon dolar borç verecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’la Moskova dışında bulunan Novo-Ogaryovo devlet başkanlığı rezidansında bir araya geldi. 

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Rusya’dan 200 milyon dolar kredi ve bin metreküp için 165 dolar indirimli doğalgaz fiyatı aldıklarını açıkladı. 

Rusya ile 200 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladıklarını ifade eden Sarkisyan, “Bu rakam silahlı kuvvetler envanterini yenilemek için kullanılacak. Rusya doğalgaz fiyatlarında da 25 dolar indirime gitti. Geçen yıl bin metreküp için 190 dolar olan rakam 165 dolara çekildi.” dedi. 

Gazprom’un Ermenistan’ın doğalgaz sisteminin yenilenmesinde önümüzdeki 5 yıl içinde 60 milyon dolarlık da bir yatırım yapacak.

"Azerbaycan top atışıyla saldırıyor"

Toplantıda ayrıca son haftalarda gerginliğin yükseldiği Azerbaycan – Ermenistan sınırı da konuşuldu. Sarkisyan, ‘son iki haftadır, sınırda durum gergin. Uzun kalibreli ateşli silahların yanı sıra Azerbaycan top atışı da yapıyor. Karşılık vermeye zorlanıyoruz” ifadelerini kullandı. Ermenistan, sınır çatışmalarını önümüzdeki haftalarda Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de düzenlenecek Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü toplantısında masaya getirecek. 



Yazar Hakkında