Kışanak hakkında iddianame hazırlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan iddianame hazırlandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturma kapsamında, Kışanak'ın Yenişehir ilçesi İstasyon Meydanında "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmasındaki ifadeleri nedeniyle "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan iddianame hazırladı.

İddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesi halinde Kışanak hakkında, 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılacak

Kışanak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, medyaya yansıdığı haliyle şunları söylemişti:  

 “Bizim devrimimize selam olsun. Tüm dünya kadınları hoş geldi. Dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadın Günü kutlu olsun. Gururla şunu söylüyoruz. Kadınlar adım adım özgürlük yürüyüşünü büyüttüler. Kadınlar direndiler. İşkenceler, sokaklar ve meydanlarda direnmeye devam ettiler. Diyarbakır’da Rojava devriminin kadınları buluşmuştur. Artık geri dönüşü olmayan kesintisiz bir kadın devrimi süreci başlamıştır” 

“El ele vereceğiz. Kadın örgütünü, dayanışmasını büyüteceğiz. Bu bizim boynumuzun borcudur. Kadın kırımını durdurabiliriz'

“Nerede baskı altında bir kadın varsa, nerede kadına bir kölelik yapılıyorsa hep beraber karşısında duralım. Kadına yönelik şiddeti engelleyebiliriz. Kadın kırımını durdurabiliriz. Kadınlarının mücadelesi, direnişi, önünde, tüm şehit yoldaşlarımızın önünde, saygıyla eğiliyorum. Yolunuz açık olsun direnen tüm kadın yoldaşlarımız.”

"Çok iyi biliyoruz ki Paris'teki cinayeti AKP hükümeti, MİT'i, derini, kirli, pis olan ne varsa birlikte işledi. Bu alçakça cinayeti hep birlikte işlediler. Ömer Güney'in kim olduğunu, kimlerden emir aldığını çok iyi biliyorsunuz. AKP'den, derin devletten bunun hesabını soracağız. Kürt halkı olarak özgürlüğe ihtiyacımız var. Kendi dilimizle anavatanımızda özgürce yaşamaya ihtiyacımız var. Buna öncülük etti Sayın Öcalan. Kürt halkı bugün Ortadoğu siyasetin belirleyicisidir. Özgürlük yürüyüşümüze zaferle sonuçlandırmak istiyoruz, onun için Başkan Apo'yu burada istiyoruz Amed'de istiyoruz. Başkan'a özgürlük kampanyasını en büyük desteği kadınlar verecek. 30 Mart'a halkımızla bu zaferini kutlayacağız. Bu seçimde ortaya çıkacak irade Kürt halkının özgürlüğünü ilan edecek. Öz yönetimimizi ilan edecek." 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında