Nişanyan açık cezaevine naklediliyor

Hakkında 11 yılı aşkın hapis cezası bulunan ve bir yıldan uzun zamandır Aydın Yenipazar Kapalı Ceazevi’nde olan Sevan Nişanyan, nakledileceği açık cezaevinin şartlarından bahsetti.

Hakkında 11 yılı aşkın hapis cezası bulunan ve bir yıldan uzun zamandır Aydın Yenipazar Kapalı Ceazevi’nde olan Sevan Nişanyan, 24 Ağustos’ta, önceki hükümetin bir yönetmelik değişikliğiyle, yaklaşık 15 bin tutuklunun açık cezaevine nakledilmesine imkân sağlaması kapsamında, Sultanhisar Açık Cezaevi’ne geçecek. Daha önce hakkında CHP Milletvekili Selina Doğan tarafından Adalet Bakanlığı’na soru önergesi verilen Nişanyan, 18 Eylül Cuma günü yeniden cezaevine girecek. 

Nişanyan, Agos’a yaptığı açıklamada açık cezaevlerindeki şartlardan bahsetti.

Sultanhisar Açık Cezaevi’nde, Aydın’daki Yenipazar Kapalı Cezaevi’nden daha iyi koşullarda olacağını söyleyen Nişanyan, cezaevi sınırları içerisinde dolaşılabildiğini, yoğun bir güvenlik önlemi alınmadığını ve kapıda jandarmanın beklemediğini belirtti: “İmkânlar çok daha iyi, dışarıda jandarma beklemiyor, gün içerisinde istediğimiz gibi bahçede dolaşabiliyoruz, hastaneye vs. gitmek zorunda kaldığınızda, büyük güvenlik önlemleri alınmıyor. Bunların yanı sıra, üç ayda bir izin veriliyor ve gün boyunca istediğimiz zaman telefon edebiliyoruz.”

Öte yandan Nişanyan, cezaevindeyken çalıştığı sözlük ve yeni projesi hakkında da bilgiler verdi: “Sözlük çalışmam vardı, onu tamamladım. Aslında iki buçuk yıldır üzerinde çalıştığım bir projeydi, nihayet bitti. Şimdi de Türk diliyle ilgili bir proje üzerinde çalışıyorum, o kitabın da yarısına geldim, onu da bitireceğim. Büyük, güzel bir proje.”

Kategoriler

Güncel Türkiye

Etiketler

Sevan Nişanyan


Yazar Hakkında

1990 İstanbul doğumlu. Kültür sanat, müzik, insan hakları ve güncel politika haberleri yapıyor.