Ermenistan ile Azerbaycan Dışişleri Bakanları New York’ta buluşuyor

24-25 Eylül tarihlerinde New York'ta düzenlenecek BM Genel Kurulu'nun 70. dönem Genel Görüşmelerine katılacak olan Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, görüşme sonrası özel bir toplantı yapacak.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan ile buluşacağını bir basın toplantısı sırasında  dile getiren Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Menedyarov, BM toplantısı eş başkanlarının, Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarıyla ayrı ayrı görüşeceklerini, ardından da onların katılımıyla ortak bir toplantının yapılacağını belirtti.

Menedyarov, "Son zamanlarda ateşkes anlaşması sık sık ihlal ediliyor. Bu toplantıda bu konuda bir sonuç elde etmeyi umuyorum. Rusya da önemli diplomatik girişimlerde bulundu. Sergey Lavrov Azerbaycan’a ve ben de Moskova’ya ziyarette bulunduk” şeklinde konuştu. Dışişleri Bakanı, ‘bir sonuca ulaşmak için çalışacaklarını, ama henüz birşey söylemenin zor olduğunu” söyledi.

Yerevan’dan Azerbaycan tarafından gelen bu açıklamayla ilgili şimdiye kadar ne yalanlama ne de teyit geldi. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tigran Balayan, ‘önümüzdeki günlerde Dışişleri Bakanlığı’nın seyahatları ve toplantıları hakkında bilgi vereceğiz” denildi. 



Yazar Hakkında