Edirne'ye doğru yürüyüşe geçen sığınmacılara polis müdahalesi

İstanbul otogarında bir haftalık bekleyişin ardından Edirne’ye doğru yürüyüşe geçen Suriyeli sığınmacılara polis müdahale etti. Sığınmacılar arasında gözaltına alınanlar olduğu belirtiliyor.

Avrupa’ya gitmek isteyen ve İstanbul Esenler otogarında bekleyişini sürdüren Suriyeli mülteciler, dün gece TEM otoyolundan yürüyerek Mahmutbey gişelerini geçti.

Dün gece saat 02.00 sıralarında yola çıkarak Edirne'ye doğru yürümeye başlayan yaklaşık 100-150 kişilik grubun yolu, çevik kuvvet polisleri tarafından Avcılar mevkiinde kesildi. Sığınmacılar bunun üzerine yan yol üzerinde ellerini enselerine bağlayarak oturma eylemi yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile CHP Milletvekili Mustafa Balbay da olay yerine gelerek polis yetkililerinden bilgi aldı. Ekipler, milletvekillerine sığınmacıların yürümesine izin vermeyeceklerini, Türkiye sınırları içinde kaldıkları yere geri dönmeleri gerektiğini söyledi.

Dün gece itibariyle yürümeye başlayan sığınmacıların yolu boyunca otoyol kenarına içecek ve gıda konmuş, otoyoldan geçen bazı kişiler, mültecileri Edirne’ye götürmek için araçlarına almıştı.

Sığınmacılar Avcılar'da polis kordonunu geçmek isteyince polis ekipleri kalkanlarla müdahalede bulundu. Gruptan gözaltına alınanlar olduğu belirtiliyor.

Edirne’de bekleyiş sürüyor

Öte yandan bini aşkın Suriyeli mülteci Edirne Sarayiçi Er Meydanı’nda ve İlhan Koman Parkı’nda Avrupa sınırının açılmasını bekliyor.

Suriyeli sığınmacıların küçük bir bölümü ise otogardaki bekleyişini sürdürüyor. Çevrede güvenlik önlemi alan polis ise sürekli anons yaparak sığınmacıların otogardan ayrılmasını istiyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'deki Suriyeli mültecilerin temsilcileri ile Çankaya Köşkü’nde görüşmüş, "Sizden ricam, bu eylemle dünyaya sesinizi duyurdunuz, artık normal hayata dönmeniz, Pazartesi akşamına kadar eylemi sonlandırmanız” demişti.

 

 

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında