Ermeni Baro Avukatları Birliği'nden Ermenilere yönelik nefret söylemine kınama

Ermeni Baro Avukatları Birliği, Türkiye’de son haftalarda artan Ermenilere yönelik nefret söylemi ve Kamp Armen’e düzenlenen saldırılarla ilgili bir mektup yayımladı. Türkiye’deki büyükelçilik ve konsolosluklara gönderilen mektupta, kışkırtma ve saldırılara yönelik kınama çağrısı yapılıyor.

Diaspora’da yaşayan Ermeni avukatların kurduğu Ermeni Baro Avukatları Birliği, Türkiye’de son dönemlerde Ermenilere yönelik olarak artan nefret söylemine ilişkin olarak bir mektup yayımladı. Türkiye’de bulunan ABD, Kanada, Fransa, İngiltere, İtalya, Avustralya, Almanya, Belçika, Yunanistan, İspanya, İsviçre, Rusya, Lübnan, Mısır ve Kolombiya Konsolosluklarına gönderilen mektupta, kışkırtmalara karşı kınama çağrısı yer alıyor. 

Birlik adına Genel Başkan Harry Dikranian’ın yazdığı mektupta, iki defa saldırıya uğrayan Kamp Armen, Cizre’de polisin yaptığı ‘Hepiniz Ermenisiniz’ anonsu ve Burhan Kuzu’nun attığı ‘Gebertilen teröristlerin muayenesi mutlaka yapılmalıdır. Görülecektir ki, önemli bir bölümü sünnetsiz’ tweet’inde bahsediliyor. Kamp Armen’e yapılan saldırılarla ilgili herhangi bir soruşturmanın açılmadığını vurgulayan Ermeni Baro Avukatları Birliği, 9 Eylül’de Şişli ve Kurtuluş’ta  atıldığı iddia edilen “Cizre Kürtlere, Kurtuluş Ermenilere mezar olacak” sloganlarını da hatırlatıyor. 

Mektupta, devlette görevli isimlerden gelen nefret söylemleriyle ilgili olarak, konsoloslukların sivil yargıya destek olması gerektiği belirtiliyor.

 

 



Yazar Hakkında