Davutoğlu: Ermeni, Yahudi, Rum lobisine, algı terörüne karşı mücadele verin

ABD’de Türkiye toplumu temsilcileriyle görüşen Başbakan Davutoğlu, “sizlerden beklentimiz, Ermeni lobisine, Yahudi lobisine, Rum lobisine, birtakım lobilere şimdiye kadar verdiğiniz mücadelenin yanında Türkiye'ye dönük algı terörü oluşturan bütün faaliyetlere karşı da Türkiye'yi savunmanız” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) 70. Genel Kurulu Genel Görüşmeleri  için bulunduğu New York'ta görüşmelerini sürdürüyor.

New York’ta ikili görüşmelerde bulunan Başbakan Davutoğlu, Waldorf Astoria Oteli'nde ABD'deki Türkiye toplumunun temsilcileriyle Kurban Bayramı dolayısıyla bir araya geldi.

Ermeni Soykırımının 100. yıl dönümü olan 24 Nisan’a gönderme yapan Davutoğlu, ABD’de bazı Türkiye toplumu temsilcilerinin yaptığı soykırımı inkar mitinglerini hatırlatarak, “24 Nisan dolayısıyla gösterdikleri dayanışma için” vatandaşlara teşekkür etti.

Konuşmasında ‘algı terörüne’ değinen Davutoğlu, şunları söyledi:  

"Türkiye'ye dönük içeride bir terör var ama dışarıda bir başka terör var, algı terörü var. Emin olun algı terörü, içerideki silahlı terör kadar tehlikelidir ve Türkiye'nin geleceğine meydan okumaktadır. Algı teröründen kasıt şu; Türkiye bu kadar fedakarlık yaparken, Türkiye'yi DAEŞ ile işbirliği yapıyor gibi gösterenler Türkiye'ye dönük en büyük terörü yapıyorlar. Algı terörü şu; demokratik seçimlerden geçerek iş başına gelmiş AK Parti hükümetleri hoşuna gitmediği için bu demokratik süreçlerin tümünü yok sayarak bir algı operasyonu yapmak. Cumhurbaşkanımız hakkında algı operasyonu yapmak. Bizim hakkımızda algı operasyonu yapmak. Her seçimde tekrar tekrar milli irade desteğini almış kadrolarla ilgili asılsız iddialarda bulunmak.”

“Algı terörü şu; Türkiye Filistin'e sahip çıkıyor diye, Suriyeli mültecilere sahip çıkıyor diye, bugünlerde Kudüs'e, Mescid-i Aksa'ya sahip çıkıyor diye Türkiye'nin liderleri hakkında her türlü suçlayıcı ifadelerle, yurtdışındaki bazı lobilerle işbirliği içinde Türkiye hakkında karartıcı yayınlar yapmak. Bunların kimler tarafından yapıldığını siz çok iyi biliyorsunuz. Kimlerin, kimlerle işbirliği yaptığını, kimlerin Türkiye'yi içeride bir terör kıskacı, dışarıda da bir algı terörüyle belli bir çıkmaz sokağa sokmak istediğini siz çok iyi biliyorsunuz.''

“Ermeni lobisine, Yahudi lobisine, Rum lobisine karşı mücadelemiz”

''Türkiye hakkında kötü bir haber çıkarabilmek, olumsuz bir algı oluşturabilmek için neler tür çabalar içine girdiklerini siz çok iyi görüyorsunuz. Onun için sizlerden beklentimiz, Ermeni lobisine, Yahudi lobisine, Rum lobisine, birtakım lobilere şimdiye kadar verdiğiniz mücadelenin yanında Türkiye'ye dönük algı terörü oluşturan bütün faaliyetlere karşı da başınızın dik, gururla Türkiye'yi savunmanız. Sizden kendinizi, geldiğiniz ülkeyi savunmanızı istiyorum. Sizden Çanakkale şehitlerinden bu yana yürütülen istiklal ve istikbal mücadelesinde her türlü fedakarlığa katlanan aziz bir milleti savunmanızı istiyoruz."

“Suriyeliler güvenli bir ülkede bayram yapıyor”

Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin ve diğer ülkelerden sığınanların güvenli bir ülkede bayram yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Davutoğlu, "Türkiye bir ana kucağı, ıstırap çekenlerin sığındığı bir ana kucağı. 'Bize yardım edecek kimse yok mu, elimizi tutacak hiçbir kudret yok mu' diyenlerin kudret bulduğu bir kucak" diye konuştu.

‘Oy kullanın’ çağrısı

Yurtdışındaki vatandaşlara oy kullanma çağrısı yapan Davutoğlu, "1 Kasım'da da gururla gidip, Türkiye'nin kaderiyle ilgili tercihlerinizi kullanmanızı rica ediyorum. Oylarınızı kullanın. 'Türkiye'nin kaderinde benim de söz hakkım var' diyerek, kime oy verirseniz verin ama mutlaka kullanın. Eminim Türkiye'nin huzuruna, istikrarına ve gelecek nesillerin parlak bir geleceğe sahip olması yönünde oylarınızı kullanacaksınız” dedi. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem