Irak'ta kaçırılan işçiler serbest

Irak'ın başkenti Bağdat'ta yaklaşık bir ay önce Şii bir grup tarafından kaçırılan 16 işçi serbest bırakıldı. Başbakan Davutoğlu, serbest kalan işçilerden bazılarıyla telefonda görüştü.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta 2 Eylül'de kaçırılan 18 işçinin tamamı serbest bırakıldı. İşçilerden ikisi 16 Eylül'de serbest kalmıştı. 

Başbakan Davutoğlu, serbest kalan işçilerden bazılarıyla telefonda görüştü. Davutoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Bir süredir Bağdat'ta alıkonulan 16 işçimizi az önce Bağdat büyükelçimiz teslim aldı. Bazı işçilerimizle telefonda konuştum."

"Çok şükür sağlıkları yerinde. En kısa sürede memlekete dönmeleri için tüm hazırlıklar yapılıyor."

"Bu süre içinde işçilerimiz için yoğun çaba gösteren tüm Iraklı dostlarımıza kalpten teşekkür ediyorum."

"İşçilerimizin yakınlarına da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

"Irak'ın yeniden imarı için bugüne kadar olduğu gibi hükümetimiz, şirketlerimiz ve insanımızla Irak'ın yanında olmaya devam edeceğiz." 

Nurol İnşaat firması çalışan 18 işçi, Sadr bölgesindeki Habibiye'de stadyum inşaatında görevliydi. 

Kendilerine ‘Ölüm Mangası’ adını veren Şii bir grup, işçileri kaçırdıktan 9 gün sonra bir video yayınlayarak taleplerini iletmişti. Grubun talepleri arasında, Kürdistan petrolünün Türkiye’den ihracatını durdurmak, Suriye'de Ceyş-ül Feth'in (Fetih Ordusu) Fua ve Kefreyya'daki kuşatmalarını kaldırmasını sağlamak ve silahlı kişilerin Türkiye’den Irak’a geçmesini engellemek vardı.

Şii liderlerden çağrı gelmişti

Iraklı Şiilerin en büyük dini otoritesi Ayetullah Ali Sistani ve Iraklı Şii din adamı Mukteda Sadr da, gruba işçileri serbest bırakma çağrısı yapmıştı. 

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında