Abdullah Demirbaş tahliye edildi

8 Ağustos tarihinden beri tutuklu bulunan Eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, hastalığı nedeniyle tahliye edildi.

8 Ağustos 2015 tarihinde tutuklanan Demirbaş’ta 'hewrediter derin ven trombozutrombozu' (kalıtımsal kan pıhtılaşması) hastalığı bulunuyordu. 

Demirbaş’ın hastalığı nedeniyle cezaevinde kalamayacağına dair Adli Tıp Kurumu ve doktorlardan rapor alan avukatları, bugün 1’inci Sulh Ceza Hakimliği’ne tahliye talebi ile başvuru yaptı. Talebi değerlendiren hakimlik, sağlık raporlarını dikkate alarak tedavisinin dışarıda yapılmasını gerekçe gösterip Abdullah Demirbaş’ın tahliyesine karar verdi. 

Demirbaş’ın adli kontrol kararı ile tahliye edildiği ve tutuklu bulunduğu D tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden serbest bırakıldığı öğrenildi. 

Demirbaş: Herkese teşekkür ediyorum 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen Karklar Dağı Konakları ile ilgili soruşturmada 8 Ağustos 2015 günü ’Terörün Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna muhalefet’ ve ’Yasadışı örgüt üyesi olmak’ suçundan tutuklanan Demirbaş’ın hastalığı nedeniyle kızı Berfin Demirbaş babasının tutuksuz yargılanması için bir kampanya başlatmış, kampanyaya 5 binden fazla kişi imza atmıştı.

Şu anda hastanede yatmakta olan Demirbaş, Agos’a yaptığı açıklamada “hastalığımla ilgili duyarlılık gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları



Yazar Hakkında