Nusaybin’de sokağa çıkma yasağı sona erdi: Sönmez ailesine taziye

Mardin Valiliği tarafından Nusaybin ilçesinde 1 Ekim saat 19.00'da başlayan sokağa çıkma yasağı, bu sabah saat 06.00 itibariyle sona erdi. Bölgeden gelen fotoğraflar çatışma ve operasyonun boyutlarını gözler önüne seriyor.

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde 1 Ekim’de hayata geçirilen sokağa çıkma yasağı ve peşi sıra başlayan polis-özel harekatçı saldırıları ile direniş, beş günün ardından sonlandı. İlçedeki çatışmalar, son günde Kışla ve Dicle mahallelerinde yoğunlaşmıştı.

Dicle Mahallesi’ne ambulans sokulmaması nedeniyle rahatsızlanan iki kadının durumunun ağırlaştığı ifade edildi.

Mardin Valiliği akşam saatlerinde Nusaybin’deki sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını duyurdu. Sabah saat 06.00 itibariyle yasağın kalkmasıyla birlikte mahallelerdeki ve ilçe çevresindeki polis ablukası da son buldu.

Sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla vatandaşların sokağa akın ettiği bildiriliyor. 

Birçok ev ve iş yerinin çatışmalarda zarar gördüğü mahallelerdeki hendek ve barikatların da büyük oranda kaldırıldığı görüldü.

Sönmez ailesine taziye

Fırat Mahallesi’nde evinin önünde çatışma sırasında hayatını kaybeden Ahmet Sönmez'in cenazesi ablukanın kalkmasının ardından bugün defnedilecek. Aile bugün taziyeleri kabul etti. 

Ahmet Sönmez'in oğlu Metin Sönmez babasının evin önünde tarandığını belirterek, "Kapının önünde iki patlama olmuş babam ne olduğu diye dışarı çıkarken taranmış" dedi. Sönmez, evde olmadıkları ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle hastaneye babasını uzun bir süre kaldıramadıklarını, komşularının da keskin nişancılar nedeniyle gelemediğini söyledi. 

JİNHA’da yer alan habere göre, Ahmet Sönmez'in kardeşi, evlerinin keskin nişancılar tarafından abluka altına alındığını söyledi: "Kapıyı açtığımda kafama silah dayadılar yere yatırıp sırtıma bastılar, annemin kafasına silah dayayıp yere yatırdılar. Evde 11 kişiydik, 6 yaşındaki çocuk vardı. Hiçbir ihtiyacımızı karşılayamadık. Evde bir tüp vardı onu da polisler alıp kendilerine çay yaptılar. Bütün evi aradılar ve tüm kapıları kilitleyip dama çıktılar. Yasak kalkana kadar evi bu şekilde ablukaya aldılar" dedi.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem