CHP'de istifa dalgası

CHP'nin ikinci adamı Gürsel Tekin'in istifasından sonra CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ile Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Sencer Ayata ve Sezgin Tanrıkulu'nun da istifa ettiği öğrenildi. İstifalar bugün yapılan MYK Toplantısı'nda sunulunca Kemal Kılıçdaroğlu'nun MYK'yı yeniden yapılandırmaya gittiği belirtildi.

CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil'in de bugün istifa edeceği öğrenildi. Tamaylıgil'in CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimine ilişkin olarak Kemal kılıçdaroğlu ile görüştüğü ve rahatsızlıklarını dile getirdiği belirtildi.

Gerçk Gündem haber sitesinde yer alan bilgiye göre CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Genel Başkan Kemal kılıçdaroğlu'na 'İstanbul ve Ankara'daki il başkanlığı seçimleri doğru bir eksende yürümüyor' dedi. Tamaylıgil, İstanbul İl Başkanlığı'nın başarısız olduğunu ve mevcut yönetimin İstanbul'u yerel seçimlere taşıyamayacağını söyledi. CHP içindeki bazı genel başkan yardımcılarının, Kılıçdaroğlu adına ilçe başkanlarına talimat vermesinden rahatsız olduğunu da ifade eden Tamaylıgil'in 'İşi gücü bıraktık, delege seçimlerine boğulduk' yönünde eleştiriler getirdiği de ifade edildi. 

Bihlun Tamaylıgil istifa kararı aldı

Tamaylıgil'in eleştirileri karşısında 'değişen bir durumun olmadığı'nı görmesi üzerine 'istifa kararı aldığı' öğrenildi.Tamaylıgil'in istifasını bugünkü MYK toplantısında Kılıçdaroğlu'na sunması bekleniyor.

Faik Öztrak, Sencer Ayata ve Sezgin Tanrıkulu istifa etti

Bugün yapılan MYK Toplantısı'nda Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ile Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Sencer Ayata ve Sezgin Tanrıkulu'da istifalarını sundu. 

Yaklaşık 5 saat süren toplantının sonunda istifalarını veren Genel Başkan Yardımcıları, 'Sayın Kılıçdaroğlu, partinin bu gidişatına dur deyin' çağrısında bulundu. 

Genel Sekreter Tamaylıgil ile istifasını veren Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Faik Öztrak ve Sencer Ayata'yı dinleyen Kılıçdaroğlu ilginç bir hamle yaptı.

Kılıçdaroğlu, MYK Toplantısı'na katılan tüm üyelerin yazılı istifasını aldı. Kılıçdaroğlu'nun MYK'yı yeniden yapılandıracağı öğrenildi.

(gercekgundem.com)

Gürsel Tekin: 'Partide genel yenileşme sağlanamadı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, genel merkezin Ankara, İstanbul ve İzmir'de İl Başkanı adayı belirlemesi ve desteklemesine karşı çıkıyordu. Tekin, 'Örgütlere karışmayalım. Seçimler doğal seyrinde devam etsin. Parti genel merkezi seçimlerde taraf olduğu sürece, partiyi ayrıştırıyoruz' tezini savunuyordu.

Tekin'in temel itiraz noktalarından biri de İstanbul İl Başkanlığı seçim sürecine ilişkindi. Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'yı başarısız bulduğunu söylüyor, 'dar grupçu' davranmakla eleştiriyordu. Salıcı'yı destekleyen Erdoğan Toprak ile arkadaşlarının partide 'ayrışma yarattığı'nı söyleyen Tekin, Kılıçdaroğlu'nun sürece seyirci kalmasından duyduğu rahatsızlığı da dile getiriyordu. Kılıçdaroğlu'nun il başkanlığı seçimlerinde ''tarafsız ve herkese eşit mesafede'' kalmasını isteyen CHP'li Tekin, buna ilişkin görüşlerini partinin yetkili kurullarında da dile getiriyordu.

Tekin, CHP'nin enerjisini ''iç meseleler''e ayırdığı için Türkiye siyasetine müdahale edememesinden de yakınıyordu. AKP'nin oylarının yüzde ellilerde, CHP'nin ise daha düşük bir düzlemde seyrettiğini söyleyen Tekin, yakın çevresine, 'Bu bizim açımızdan izah edilebilecek bir tablo değil. Partide gerekli yenileşme sağlanamadı. Yine delege - sen ben kavgasına mahkum olduk' dediği biliniyordu.

'Biz de medyadan öğrendik'

CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, basın mensuplarının konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Tekin'in istifasına ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine Güler, şunları söyledi:

''Pek çok genel merkez yöneticisi de bu haberleri medyadan öğrendi. Elbette medyaya yansıyan bu olayların bir zemini var ama bunun ayrıntısı saat 14.00'da toplanacak Merkez Yönetim Kurulu toplantısında ortaya çıkacak. Burada görüşülecek, burada durumun ne olduğu netleşecek. O yüzden şimdi, hiç kimseden sağlıklı bir haber alma şansının olmadığı kanısındayım. MYK toplansın ondan sonra yapılacak açıklama en sağlıklı açıklama olacaktır.''

Güler, Tekin'in sabah saatlerinde genel merkezde olduğunu ancak görüşmediklerini söyledi.

Tekin'in MYK'ya katılıp katılmayacağına yönelik bir soru üzerine ise Güler, ''Benim bilgime göre katılacak'' yanıtını verdi.

Öte yandan Tekin'in odasının bulunduğu kata basın mensupları alınmıyor.

 

Kategoriler

Güncel Gündem