Diyarbakır’da 9 yaşındaki bir çocuk ve bir polis öldü

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmalar sırasında dokuz yaşındaki Helin Şen’in üç kurşunla kafasından vurularak öldürüldüğü açıklandı. Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde de bölge trafik noktasında zırhlı bir araca ateş açıldı. Çıkan çatışmada bir polis yaşamını yitirdi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Örgütü, Sur ilçesinde yaşanan çatışmalar nedeniyle dokuz yaşındaki Helin Şen isimli çocuğun kafasına isabet eden 3 kurşunla öldürüldüğü açıklandı.

DBP’den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Üç gündür sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçemizde dün geceden beri devam eden saldırılar bu sabah itibariyle artarak devam etmektedir.

“Bu saldırılarda dokuz yaşındaki sivil çocuk Helin Şen kafasına isabet eden üç kuşunla katledildi.

“Polisin Sur ilçesinde sivil yurttaşlarımıza karşı giriştiği saldırı dalgasının şiddeti her geçen saat artmaktadır.

“Sur’da her an büyük bir katliam yaşanabilir. Olası bir katliamın önüne geçmek için tüm halkımızı bu kirli saldırı dalgasına karşı acil ve hemen Sur ilçesine gitmeye çağırıyoruz.”

Ergani’de bir polis hayatını kaybetti

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde PKK'lılar bölge trafik noktasında zırhlı bir araca ateş açtı. PKK'lılara karşılık verilmesi sonrası çıkan çatışmada bir polis yaşamını yitirdi.

Çatışmada yaralanan Ö.G. adlı polis memuru meslektaşlarının yardımıyla önce Ergani Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahale sonrası ise Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.

Ancak 30 yaşındaki Ö.G., yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Muğla'nın Fethiye ilçesi nüfusuna kayıtlı olan polis memuru, evli ve iki çocuk babasıydı.

Bölgeye çok sayıda polis sevk edildiği, operasyon başlatıldığı belirtiliyor.

KCK önceki gün Ankara'daki bombalı saldırının ardından, "Türkiye içinden ve dışarıdan gelen çağrıları dikkate alarak silahlı güçlerini eylemsizlik konumuna çekme kararı aldığını" açıklamıştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ise dün yaptığı açıklamada, Kuzey Irak'ta Metina ve Zap bölgeleri ile Diyarbakır'ın Lice ilçesi ve Hakkari'de PKK'ya yönelik hava saldırısı düzenlendiğini duyurmuştu.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında