Karayılan: Yaşamını yitirenlerin vasiyeti gereği eylemsizlik sürecini bozmayacağız

KCK yöneticilerinden Murat Karayılan, ateşkes ilanıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Karayılan, Ankara Katliamı’nda hayatını kaybedenleri anarak, “Biz onların vasiyetinin gereği olan eylemsizlik sürecini tereddüde düşmeden yürüterek onlara cevap olmak zorundayız” dedi.

ANF’de yer alan habere göre, Murat Karayılan, Ankara Katliamı’nın eylemsizlik sürecini bozmaya yönelik olduğunu belirterek, yaşamını yitiren insanların vasiyeti gereği eylemsizlik kararını uygulayacaklarını belirtti.

KCK, 10 Ekim’de eylemsizlik pozisyonuna çekildiğini açıklamıştı.

Karayılan, “Ankara’da gerçekleştirilen bu katliam, seçimlerden önce Adana ve Mersin’de, 5 Haziran günü Amed’de, 20 Temmuz günü Suruç’ta gerçekleşen bombalı saldırıların bir devamıdır” dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın eylemsizlik tartışmalarıyla ilgili olarak sarf ettiği “Bizim karnımız bu şeylere tok” açıklamasına dikkat çeken Karayılan, Ankara’daki katliamın amacının da eylemsizlik sürecini bozmak olduğunu vurguladı. Eylemsizlik tutumunda ısrar edeceklerini ve bu süreci bozmayacaklarının altını çizen Karayılan, şunları söyledi:

“Bu değerli ve güzel insanların kanlarını dökerek bizlere ulaştırdığı vasiyeti doğru okumak durumundayız. Biz onların vasiyetinin gereği olan eylemsizlik sürecini tereddüde düşmeden yürüterek onlara cevap olmak zorundayız. Bu anlamda eylemsizlik sürecini bozmayacağız. Bu tutum, onların anısını yaşatmak ve bu katliamın hesabını daha kapsamlı bir biçimde sorabilmek için gerekli olan bir tutumdur. Biz bu tutumda ısrar ederek, özgürlük, demokrasi ve halkların kardeşlik yürüyüşündeki kararlılığımızı güçlendirme temelinde bu katliamın hesabını sormayı esas alacağız.”

Karayılan, eylemsizlik süreci boyunca operasyonlar ve halka dönük saldırılar olmadığı müddetçe herhangi bir eylem yapılmayacağını söyledi.

 

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında