Siyasi parti mitingleri iptal

HDP, büyük mitingler yapmayacaklarını açıkladı. CHP perşembe, AKP cuma gününe kadar miting organizasyonlarını iptal etti.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, parti olarak Cuma gününe kadar mitingleri askıya aldıklarını açıkladı. Çelik, mitinglerin seçim mitingi adı altında değil, ‘teröre karşı’ adı altında yapılacağını söyledi. 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'daki saldırı sonrası kalabalık ve büyük mitingler düzenlemeyi gerekli görmediğini söyledi.

Demirtaş İstanbul'da katıldığı bir cenaze sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "Seçim müzikli, cıvıl cıvıl bir kampanya yürütebilmeyi biz de isterdik. Ama bunun koşulları yok. Bu acılı ortamda bunu yapabilmemiz mümkün değil, doğru da değil" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, yarın Konya'da düzenleyeceği mitingi, Ankara'daki saldırı nedeniyle iptal etti.

Kararı kamuoyuna duyuran CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Perşembe gününe kadar herhangi bir miting organizasyonları olmayacağını söyledi. Tekin, "Acımız çok büyük. Bu hainlerin derhal bulunmasını, yeterli güvenlik önlemi almayan hükümet üyelerinin de derhal istifasını bekliyoruz" dedi.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında