Peker'in mitingine inceleme

Sedat Peker’in Rize’deki mitingde yaptığı konuşma tepki görünce Rize Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Rize’de yayın yapan yerel ‘Fırtına Gazetesi’nin düzenlediği, Rize’deki Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan “Teröre lanet” adını verdikleri mitingine özel korumaları eşliğinde gelen Peker, AKP’ye destek istemişti. Peker ayrıca PKK’den söz ederken de “Büyük hata yapıyorlar. Hatalarını fark ettikleri zaman her şey için çok geç olacak. Adeta dünyanın şah damarları kesilmişçesine oluk oluk kanları akacak” demişti.

Bu konuşma, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara katliamının ardından yaptıkları görüşmede gündeme geldi.

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’yla yaptığı görüşmeden sonra basına yaptığı açıklamada “Bir mafya babasının Rize’de yaptığı miting. Hukuk devletindeyiz, demokrasiyi, özgürlükleri savunuyoruz. Bir mafya babası çıkmış, miting yapıyor. Ve ‘Oluk oluk kan akacak’ diyor. Hiçbir Cumhuriyet Savcısından tık yok. Şunu da söyledim, acaba cumhuriyet savcıları onun emrinde mi? Hangi gerekçeyle bu kişi kalkıp miting düzenleniyor” demişti.

Davutoğlu da toplantı çıkışı yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Eski MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) İl Başkanının (Sedat Peker) yaptığı miting, bizimle alakası yok, bunun bugünkü yaşanan terörle alakası yok. Bazen siyasi küçük hesapları görmek beni üzüyor.”

Konuşma metni savcılıkta

Rize Emniyet Müdürlüğü’nden miting tertip komitesi ile ilgili bilgi ve belgeler ile görüntü kaydı ve çözümlerini talep eden savcılık Sedat Peker’in konuşmalarda suç unsuru olup olmadığını inceleyecek.

Rize Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, istenen bilgi ve belgeler ile görüntü kayıtlarını dün savcılığa teslim etti.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında