Sağlık Bakanlığı: 53'ü yoğun bakımda 131 yaralı

Sağlık Bakanlığı, Ankara Katliamı’nın ardından yaptığı son açıklamada 53′ü yoğun bakımda, 131 yaralının tedavisinin devam ettiğini, 356 yaralının ise taburcu edildiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Ankara'da resmi rakamlara göre 97 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili bugün açıklama yaptı. 

Gümüş, yaşanan can kaybında artış olmadığını belirterek, "Yoğun bakımlarımızda 53 hasta yatıyor, 5 hasta servise alındı. Toplamda 131 hasta tedavi altındadır, 356'sı taburcu oldu" dedi.

Gümüş şunları söyledi:

"Sağlık Bakanlığı kamu hastaneleri, üniversiteler ve özel hastaneler olarak toplam 31 kaybımız devam ediyor. Can kaybı sayısında herhangi bir artış yok. Yoğun bakımlarımızda 53 hasta yatıyor, 5 hasta servise alındı. Toplamda 131 hasta tedavi altındadır, 356'sı taburcu oldu. Yaralılarımızı, bulunduğu ilin ambulansı gelerek kendilerini memleketlerine götürüyor. Hastane bahçelerinde bekleyen yaralı yakınları ile gündeme gelen destek hizmetleri ve yemek yiyecek konusunda çalışma yapıyorlar. Refakatçi yakınlarına verilen hizmetten yararlanmaları konusunda talimat verdik. Ayrıca bekleme noktasında da korunaklı alan oluşturduk. Sivil toplum kuruluşları da aynı ilgiyi gösteriyorlar, onlara da izin veriyoruz. Hastanelerimizde herhangi olağanüstü bir durum yok."

Gümüş, saldırı günü yapılan kan anonslarıyla ilgili olarak, Numune Hastanesinin bahçesinde kan anonsu yapan kişinin sağlıkçı olmadığı savunarak, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. 

‘Kan anonsuna suç duyurusu’

"Ankara'daki terör saldırısı sonrasında yaralıların sevk edildiği hastanelerde bazı kişilerce kan ihtiyacı anonsları yapıldığı"nın hatırlatılması üzerine Gümüş, bilgisinin geldiğini belirterek, "Bunlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Ankara Numune Hastanesine 150 kişi o anonstan sonra kan vermek için geliyor. Kan merkezi tamamen duruyor, çalışamaz hale geliyor. Acile 100 kadar kişi giriyor. Sağlık hizmetlerini aksatmanın bir hesabı olacak. Bu kişilerle ilgili de savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" şeklinde konuştu.

Gümüş, "Yaralılara psikolojik destek verilecek mi" sorusuna, "Bütün hastanelerimizde yaralılara, yatan hastalara ve yakınlarına psikolojik destek vereceğiz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ile koordine edeceğiz" yanıtını verdi.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında