Kemal Kılıçdaroğlu ruhani liderlerle buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, azınlık toplumunun ruhani liderleriyle bir araya geldi.

CHP Milletvekili Selina Doğan'ın organizasyonu ve ev sahipliğinde Yeşilköy Çınar Otel'de düzenlenen toplantıya, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da destek oldu. 

Toplantıya Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra, Ekümenik Patrik Bartolomeos, Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Metropolit Filüksinos Yusuf Çetin,  Türkiye Katolik Ermeni Cemaati adına Peder Abraham Fırat, Türkiye Proteston Ermeni Cemaati adına Pastör Kirkor Ağabaloğlu, Türkiye Hahambaşısı Rav İsak Haleva, Süryani Katolik Cemaati adına Peder Orhan Şanlı, Protestan Kiliseler Birliği adına Pastör İhsan  Özbek, Gürcü Katolik Kilisesi Vakfı adına Kostantin Kalanğos, Türkiye Keldani Cemaati adına Teoman Önder ve Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Nurhan Çetinkaya katıldı.

Toplantıya katılan CHP heyetinde, Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Selin Sayek Böke, Genel Başkan Danışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın da bulunuyordu.  

Toplantının sonunda gazetecilere konuşan Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 

"Ruhani liderlere bir araya geldik, sorunları konuştuk, sorunlarını paylaştılar. Biz bu ülkede birliği ve beraberliği savunan partiyiz ve bunu inançla savunuyoruz. Onlar, Türkiye'nin zenginliği, onların da sorunlarını çözmek bizim görevimiz."

Kategoriler

Güncel Azınlıklar



Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.