Sosyal Medya ve Azınlıklar ekibi Brüksel’deydi

‘Sosyal Medya ve Azınlıklar’ projesi kapsamında öngörülmüş yurt dışı çalışma ziyareti, 6-9 Ekim tarihleri arasında Brüksel’de yapıldı.

Ziyaret, proje yürütücüsü Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi ve Mektebi Vakfı Başkanı Laki Vingas, proje danışma kurulu üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ulaş Karan, Marina Drymalitou, Rita Ender ve Süryani toplumundan Özcan Geçer ile Ermeni toplumundan Sarkis Güreh’in katılımıyla düzenlendi. 

Çalışma ziyaretinin ilk gününde katılımcılar, Avrupa Politika Merkezi, AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği Temsilci Yardımcısı Fatih Hasdemir ve Uluslararası Af Örgütü Belçika Temsilcisi Phillipe Hensmans ve ilgililer tarafından kabul edildiler. Görüşmelerde, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik süreci açısından AB projelerinin öneminin altı çizilirken, ‘Sosyal Medya ve Azınlıklar’ projesinin amaç ve faaliyetleri anlatıldı. Türkiye ve Yunanistan’da yapılan araştırmalar ile 13 Kasım’da düzenlenecek uluslararası konferans tanıtıldı..

İkinci gün ise proje ekibi, Dünya Hıristiyanlar Birliği Avrupa Komisyonu’nun Türkiye Masası Yetkilileri Patrick Paquet ve Yolanda San Jose ile Sınır Tanımayan İnsan Hakları Örgütü Direktörü Willy Fautré’yi ziyaret ettiler. Proje tanıtımının ardından, Türkiye’de ve dünyada din ve ibadet özgürlüğü bağlamında azınlık çalışmaları konularında istişarelerde bulunuldu.

Ziyaretin son gününde, proje ekibinin Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye’nin Dostları ile yaptığı görüşmede, AB’ye üyelik süreci bakımından yazılan raporların önemi ve AB ile ilişkili konularda farkındalığın artmasının üyelik sürecine katkı sağlayacağı vurgulandı. Son görüşme ise Avrupa Birliği Yüksek Temsilciliği Kabine Şefi Stefano Manservisi ile yapıldı. Türkiye’yi yakından tanıyan Stefano Manservisi’ye ‘Sosyal Medya ve Azınlıklar Projesi’ tanıtıldı; AB uyum sürecinde azınlık hakları konusunda yaşanan değişimler, ‘eşit vatandaşlık’ talepleri üzerinden değerlendirmelerde bulunuldu.



Yazar Hakkında

1990 İstanbul doğumlu. Kültür sanat, müzik, insan hakları ve güncel politika haberleri yapıyor.