Arda Kalaycı umut vaat ediyor

Arda Kalaycı, henüz dokuz yaşında olmasına rağmen birçok reklam ve dizide oynamış ve oyunculuk hayalleri olan bir çocuk. Bugünlerde, Fikret Kuşkan ile kamera karşısına geçtiği Vodafone reklamlarından aşina olduğumuz Arda ile çalışmalarını, hayallerini ve aldığı tepkileri konuştuk.

Oyunculuk hevesin nasıl başladı?

Annemin anlattığına göre, küçükken bir gün gezmeye çıktığımızda, girdiğimiz mağazada bir abla benim yüzümü beğenmiş ve kızının ajansta olduğunu fakat çok iş yapamadığını, belki benim yapabileceğimi söylemiş. Ondan sonra ise beni ajansa kaydettiler ve böylece hevesim başlamış oldu. 

Vodafone reklamı ilk reklamın mıydı?

 İlk reklamım Vodafone değil. Vodafone reklamında Fikret Abi (Kuşkan) ile oynadık. Ona, “Dayı, bahçede aslan besleyelim mi?” diye soruyordum.  Daha önce, 2011 yılında, Ülker için dört reklamda oynadım. Afişlerde kendimi görmek çok güzel bir duygu, şimdi gazetede çıkacağım için de mutluyum. Umarım ileride başka reklamlarda da oynarım.

Film teklifi alıyor musun? Hiç dizide veya filmde oynadın mı?

‘Yitik Kuşlar’ filminden teklif almıştım ve kabul de edilmiştim. Fakat bir gün aradılar ve benim yerime başka birinin oynayacağını söylediler. İlk kez ‘Tek Başımıza’ diye bir dizide oynadım. Yaklaşık sekiz bölüm sürdü ve sonra dizi bitti.  ‘Canımın İçi’  dizisinde ise asla hayır diyemeyen bir çocuğu oynadım. O dizi de dört bölüm sürdü. ‘Düşler ve Umutlar’ dizisinde ise yetimhaneye giden, kötü muamele gören bir çocuğu oynamıştım. Bir de ‘Fatih’ dizisinde Kazıklı Voyvoda’nın oğlunu oynamıştım. Limon Yapım tarafından, ‘Poyraz Karayel’de Poyraz’ın oğlunu oynamak için teklif almıştım, oynatacaklarını söylemişlerdi, fakat sonra olmadı. Bir de Çinliler ile ‘The Esperanto of Life’ adlı festivallerde gösterilecek bir filmde oynadım. 

Hangi okuldasın? Oyunculukla eğitimi beraber yürütmek zor oluyor mu?

Bahçeşehir TOKİ okulundayım. Okulla birlikte çekimleri yürütmek zor olmuyor, çünkü okulum izin veriyor. Bir rapor götürüyoruz, öğretmenlerimizden izin alıyoruz ve çekimlere gidiyoruz. Benim için derslerim öncelikli ve ödevlerimi hemen ilk günden bitiriyorum.  

Arkadaşların ve ailen seni görünce neler diyorlar? 

Arkadaşlarım beni görünce ‘Kral Arda’ diyorlar. Top oynarken yanlarına gittiğimde “Ooo, kral geldi” diyorlar ve çok iyi hissediyorum. Televizyonda görünce yayamın, ailemin arkadaşlarının aradığı oluyor. 

Hayallerindeki meslek oyunculuk mu? 

Basketbolcu olmak istiyorum. Odama küçük bir pota taktırmıştık, ben de bir top bulmuştum. Sürekli basketbol oynadım ve bir süre sonra topu potaya sokmaya başladım. Sonra dışarda oynamaya devam ettim ve arkadaşlarım arasında iyi oynayan biri oldum ve babama basketbola yazılmak istediğimi söyledim. Fakat en büyük hayalim Şeker Adası diye bir yerde yaşamak. Bu adanın her yerinde şeker var ve sürekli şeker yiyeceğim. Yine de  hepsinin altında yatan şey, oyunculuk ve iyi bir oyuncu olmak istiyorum. 

Kategoriler

Yaşam



Yazar Hakkında