Azerbaycan'dan Mkhitaryan'a vize yok

UEFA Avrupa Ligi'nde Borussia Dortmund ile Azerbaycan temsilcisi Kabala arasında oynanacak maç öncesi, Azerbaycan tarafından Ermenilere ülkeye giriş izni verilmemesi krize neden oldu.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki siyasi gerginlik, UEFA Avrupa Ligi mücadelesine de yansıdı. Borussia Dortmund forması giyen Ermenistanlı yıldız futbolcu Henrikh Mkhitaryan, Azerbaycan hükümetinin Ermenilere ülkeye giriş izni vermemesi nedeniyle kritik karşılaşmada forma giyemeyecek.

Azerbaycan, hangi ülke vatandaşı olursa olsun Ermenilerin ülkeye giriş yapmasına izin vermiyor. Ancak UEFA da, sakatlık veya ceza harici hiçbir siyasi meselenin, futbolcuların deplasman ülkesine girmesine engel olmasını istemiyor. Azerbaycan'ın bu konuda oldukça katı bir tutum sergilediği bilinirken, UEFA'nın nasıl bir tavır takınacağı merak konusu.

Monaco'da yapılan kura çekiminde belirlenen eşleşmeden sonra, iki takımın maçında diplomatik kriz yaşanma olasılığı konuşulmaya başlanmış ve Azerbaycan medyasında, Mkhitaryan'ın daha önce bir hayır işi için Karabağ topraklarına girmiş olması, kendisine vize verilmemesi için yeterli sebep olarak gösterilmişti. Azerbaycan medyasında çıkan haberlere göre Mkhitaryan'ın 'izinsiz olarak Azerbaycan topraklarına giriş yaptığı' iddiası ile tutuklanabileceği dahi dile getirilmişti.

Dortmund Genel Direktörü  Hans-Joachim Watzke ise Bild gazetesine verdiği demeçte, Ermenistanlı oyuncuyu güvenlik gerekçesiyle 22 Ekim'deki maçta oynatmayacaklarını açıkladı. 

Borussia Dortmund ile Kabala arasındaki maç 22 Ekim Perşembe günü TSİ 18.00'de Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de oynanacak.  Gözler konuyla ilgili gelecek açıklama için UEFA'da... 

Kategoriler

Güncel Dünya



Yazar Hakkında