Bakırköy yeni sanat merkezine kavuştu

Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi kapılarını 16 Ekim’deki görkemli galanın ardından, Piyanist Şevki Karayel’in 22 Ekim Perşembe akşamı verdiği konserle açtı. Karayel, sezonun ilk konserinde, Bach, Beethoven, Schubert, Liszt ve Gerschwin’in seçkin eserlerini yorumladı.

Bakırköy Belediyesi tarafından inşa edilen görkemli yapıyı, ünlü sanatçının hatırasını yaşatmak adına, Türkiye operasının önemli temsilcilerinden Leyla Gencer’in ismi verildi. Sanat merkeziyle birlikte, sanatçının bugüne ek İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından korunmuş olan kişisel eşyalarını barındıran Leyla Gencer Anı Evi de ziyarete açıldı.

Genel sanat yönetmenliğini Arda Aydoğan’ın üstlendiği mekânda yaklaşık bin kişi kapasiteli bir salon, 350 metrekare büyüklüğünde bir sahne ve orkestra çukuru bulunuyor. Gösteri günleri, Bakırköy’deki Sanat Merkezi’ne, Ataköy deniz otobüslerinden ve Şişli, Taksim, Beşiktaş gibi merkezî noktalardan ücretsiz servisler kaldırılacak.

Bakırköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Nurhan Çetinkaya konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Atatürk Kültür Merkezi’nin kapanmasıyla İstanbul’un kültür ve sanat ortamında oluşan büyük boşluğa dikkat çekerek, “Bakırköy sanatı yaşayan ve yaşatan bir yer olacak” dedi. Belediyenin girişimleriyle tüm eksikleri tamamlanan ve hizmete sokulan görkemli bina, yıl boyunca opera eserleri, müzikaller, çocuk müzikalleri, resitaller, festivaller ve müziğin hemen her dalından örnekler içeren zengin bir programa ev sahipliği yapacak.

Mekânın Ekim programında dört, Kasım programında ise 15 etkinlik bulunuyor. Bu sezonun sürprizleri arasında Metin Uca’nın klasik müziği anlatırken izleyicileri güldürdüğü bir sahne şovu da yer alıyor. Çetinkaya, programda Ermeni sanatçılara, Ermeni toplumunun kültür ve sanata katkılarını ortaya koyan etkinliklere de yer vermek istediklerini, bununla ilgili her türlü görüş ve öneriye açık olduklarını belirtiyor.

 

Kategoriler

Güncel Yaşam



Yazar Hakkında