Şila Temizel BM'de Türkiye’yi temsil etti

Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BU-SDCPC) araştırmacılarından, SDSN Youth Türkiye temsilcisi Şila Temizel, New York’ta 27 Eylül tarihinde yapılan Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı - Gençlik Çözümleri (UNSDSN Youth) zirvesi kapsamında konferans verdi.

Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde araştırmacı olarak görev yapan Şila Temizel, 27 Eylül 2015 tarihinde New York’ta düzenlenen  UNSDSN zirvesinde gençlik alanında Türkiye'de yapılan ve yapılacak olan çalışmaları ele almak üzere Türkiye’den tdavet edilen tek temsilciydi. 

2015 yılından itibaren 2030 yılına kadar Dünya çapında uygulanacak olan , çevresel, sosyal ve ekonomik konuları kapsayan on yedi adet kalkınma hedefi, özellikle kalkınmakta olan ülkelerin beş yıllık aksiyon planlarında yer almış durumda. Hedefler yoksulluktan eğitime, cinsiyet eşitliğinden enerjiye, ekonomiden ekolojiye birçok alanı kapsıyor. Her bir hedef kendi içinde farklı göstergeler ile ifade ediliyor. Tüm hedefler için toplamda yüz altmış dokuz adet gösterge bulunuyor. Ülkeler belirlenen göstergeler çerçevesinde periyodik raporlamalar yaparak, hedeflere ulaşıp ulaşamadıklarını takip edebilecekler.

SDSN-Youth Türkiye ağı, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile ilgili farkındalık yaratarak, sürdürülebilir ve refah dolu bir gelecek kurarken bu hedeflerin önemini anlatarak sürdürülebilir kalkınmanın ne olduğuna, önemine ve toplum için ne ifade ettiğine dair kurulmuş bir eylem platformu.

UNSDSN Youth’un kurucu üyeleri arasına giren Temizel, aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde araştırmacı olarak görev yapan Fulya Kundaklar’la birlikte UNSDS Youth’un Türkiye’deki ilk temsilcilerinden biri oldu. 

"Dünya adına çözüm aramaktan mutluyum"

Agos’a konuşan Şila Temizel, ‘Ermeni bir Türkiye vatandaşı olarak konferansta bulunabilmesinde Boğaziçi Üniversitesi’nin katkısını vurguladı, Türkiye’yi temsil etmekten ve Dünya adına çözüm aramaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

UNSDSN Youth içerisinden sekiz kişinin temsilci olarak çağrıldığı zirvede Türkiye’nin yanı sıra Avustralya, İtalya ve İngiltere’den de temsilciler katıldı.

Zirve kapsamında 22 Eylül’de ‘’Youth for Sustainable Development Goals’’(Sürdürülebilir Kalkınma için Gençlik) ve 24 Eylül’de ‘’International Conference on Sustainable Development - Empowering Youth for Sustainable Development’’ (Sürdürülebilir Kalkınma - Sürdürülebilri Kalkınma için Gençliği Güçlendirme) başlıklı oturumlar gerçekleştirildi.

Boğaziçi Üniversitesi’nin de içinde bulunduğu UNSDSN Türkiye Ofisi 11 Eylül 2015’te Boğaziçi Üniversitesi’nde #KnowYourGoals etkinliğiyle Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı’nın 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi’ni masaya yatırmıştı.

Kategoriler

Toplum Fark Yaratanlar

Etiketler

UNSDSN Şila Temizel


Yazar Hakkında