‘Hello’ demenin Adele hali!

Adele temeli yine piyano olan, damardan, tüyleri diken diken eden ‘Adele’ce bir şarkı ile geri döndü.

1988’de Londra’da doğan Adele’in hayatı yakın bir arkadaşının demo kaydını Myspace sitesine yüklemesiyle değişti, demo kayıt ses getirince XL plak şirketi Adele’e albüm yapma teklifinde bulundu. İlk albümü ‘19’u 2008’de yayınladı ve büyük başarı elde etti. 2011’de ise daha da büyük etki yaratan ‘21’ albümünü çıkaran Adele, 20’li yaşlarında sadece çağının değil gelmiş geçmiş en büyük divalardan biri haline geldi.  Üç yıl aradan sonra Adele, 22 Ekim Perşembe sabahı Dünyaya’ya ‘Hello’ şarkısıyla selam çaktı. Adele temeli yine piyano olan, damardan, tüyleri diken diken eden ‘Adele’ce bir şarkı ile geri döndü. 

24 saatte 25 milyon kişi 

‘Hello’ 24 saat içinde 25 milyondan fazla kişi tarafından izlendi, şu an hit sayısı 100 milyona yaklaşmış durumda.  Adele video klip için Cannes Film Festivali’nde ‘Mommy’ filmi ile Juri ödülü dahil 3 ödül alan Kanadalı genç yönetmen Xavier Dolan ile çalıştı.  Video kliplerin neredeyse izlenmediği ve bir hayli önemini yitirdiği günümüzde,  Adele müzikseverleri ters köşe yaparak, büyük bir gizlilikle Kanada’da çekilen, sepia tonundaki video kliple oyunculuk yeteneğini de konuşturmuş oldu. ‘Hello’yu yeterince vurucu bir çıkış parçası olarak değerlendirmeyenler, video klibi bir hayli beğendiler. Adele’in dişiliğini de konuşturduğu video klip kimilerinin nazarında parçanın bile önüne geçti. 

Xavier Dolan, Adele’in yeteneğine hayran kalmış, ağlaması gereken sahnede Adele her daim onu ağlatan bir şarkıyı dinlemiş ve hemen ağlamış. Şarkının ne olduğu ise sır... Adele’i hangi şarkı ağlatıyor bilinmez ama 20 Kasım’da çıkacak olan ‘25’ Albümü’nün habercisi ‘Hello’ bizi nasıl bir albüm beklediğinin sinyalini verdi. Kemerlerimizi bağladık, kalkış için hazırız, lakin duygu türbülansı oldukça yüklü bir albüm bizi bekliyor... 

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik

Etiketler

Derkenar Adele


Yazar Hakkında