“İran'da Ermeniler Müslümanlarla huzur içinde yaşıyor”

5 aşamalı dini müzakerelere katılmak üzere Kültür ve İslami İlişkiler Örgütü'nün davetlisi olarak İran'da bulunan Gilikya (Kilikya) Gatoğigos’u Aram I Hazretleri, İran haber ajansı IRNA’ya çarpıcı açıklamalarda bulundu. “İran, Ermenilerin Müslümanlarla barışçıl ortamda yaşadığı yegâne Ortadoğu ülkesidir” diyen Gatoğigos Aram, İran’da Ermenilerin yüzyıllardır Müslümanlarla sorunsuz bir şekilde yaşadığını kaydetti.

Gilikya (Kilikya) Gatoğigos’u Aram I İran haber ajansı IRNA’ya 'İran'da Ermeniler Müslümanlarla barışçıl ortamda yaşıyor' şeklinde bir açıklamada bulundu.

Gatoğigos Aram, İran'ın, Ortadoğu'da adalet prensiplerinin korunduğu yegâne ülke olduğunu belirtirken, bu nedenle İran'da yüz yıllardır Müslümanlarla Ermenilerin sorunsuz bir şekilde yaşadığını vurguladı.

Gilikya Ermenilerinin dini lideri Gatoğigos Aram I, beş aşamalı dini müzakerelere katılmak üzere Kültür ve İslami İlişkiler Örgütü'nün davetlisi olarak İran'da bulunuyor.

 

Gatoğigos Aram I, geçtiğimiz hafta Şarja ve Dubai Ermeni toplumunun düzenlediği etkinliklere katılmış ve 2 Mayıs’ta Şarja S. Krikor Lusavoriç Kilisesindeki ayine riyaset etmişti. Aram I ayrıca, 4 Mayıs’ta Abu Dabi’de inşa edilmekte olan ilk Ermeni kilisesinin temelini mesh etti.

Tahran, Isfahan ve Atrpatakan diyakosluklarını ziyaret etmeyi de planlayan Aram I Tahran’da, 10 yıl önce Kilikya Katolikosluğu ve İran temsilcileri tarafından şekillendirilen kiliseler arası diyaloga yönelik oturuma başkanlık edecek.

Kategoriler

Güncel Diaspora