26 gazeteci ve yazara soruşturma açıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Gündem gazetesi Eş Genel Yayın Yönetmenleri Eren Keskin ve Hüseyin Aykol ile gazetenin yazarlarının da aralarında bulunduğu 26 gazeteci ve yazar hakkında "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla soruşturma açtı. Haklarında soruşturma açılan gazeteciler bugün ifade verecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı "Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu" tarafından 1 Temmuz tarihinde 2015/125502 sayı ile başlatılan soruşturmaya gerekçe olarak ise farklı tarihlerde yapılan haberler ile yazarların yayımlanan yazıları gösterildi.

Haklarında soruşturma açılan gazeteci ve yazarların isimleri şöyle:

Demokratik Ulus Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Nuray Candan, gazetenin yazarları Cemal Şerik, Ali Haydar Kaytan, Metin Arslan, Selahattin Erdem, Dilzar Dilok, Özgür Gündem Gazetesi Eş Genel Yayın Yönetmenleri Eren Keskin ve Hüseyin Aykol, gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan, gazetenin yazarları Suat Bozkuş, Şenel Karataş, Eyüp Güven, Muzaffer Ayata, Baki Gül, Hasan Kıyafet, Kemal Bülbül, Hasan Ali Kızıltoprak, Arif Altan, Ersin Çaksu, Zana Farqini, Doğan Durgun, Metin Yeğin, Mehmet Güç, Ayşe Batumlu, Ömer Ağın ve DİHA muhabiri Hayri Demir.

Hakkında soruşturma açılan gazeteciler, bugün Çağlayan Adliyesi'nde giderek savcılığa ifade verecek. 

Kategoriler

Güncel