Gomidas bestelerine çağdaş yorumlar

Berlin çıkışlı müzik grubu Marc Sinan Company, 2015 konser turnesi kapsamında Gomidas’a adanmış bir projeyle İstanbul’a geliyor. Grup, 13 Kasım Cuma akşamı Şişli Kent Kültür Merkezi’nde bir konser verecek.

‘Gomidas’la Diyalog’ başlıklı konserde, Marc Sinan ve ekibine, Paris’te yaşayan Ermenistanlı duduk sanatçısı Araïk Bartikian ve Ermenistan’ın tanınmış seslerinden soprano Hasmik Harutyunyan eşlik edecek. Daha önce ‘Hasretim - Anadolu’ya Yolculuk’ ve ‘Dede Korkut - Tepegöz’ün Hikâyesi’ projelerini hayata geçiren gitarist ve besteci Marc Sinan, yeni projesinde, kendi bestelerini Gomidas’ın ve Ermenistanlı çağdaş besteci Vache Sharafyan’ın eserleriyle buluşturacak. 

Vache Sharafyan, eserlerinde, Gomidas’ın hikâyesini ve şarkılarını kendi yorumlarıyla harmanlıyor. Sinan, İstanbul ve Yerevan’da vereceği konserlerde, Sharafyan’ın ‘Gomidas’la Diyalog’ başlıklı bestesinin de prömiyerini yapacak.

Marc Sinan, 1915’te Karadeniz’den çıkarıldığı ölüm yolculuğundan, Türk komşuları sayesinde kurtulan bir Ermeni yetimin torunu. Çalışmaları, hem büyükannesinin öyküsünden, hem de Gomidas’ın ezgilerinden esinleniyor.

Marc Sinan Company’nin bu proje kapsamında vereceği konserler, ‘Gomidas’ın kayıp sesi’ne adanıyor. 

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik

Etiketler

Gomidas Marc Sinan


Yazar Hakkında