Hrant Dink Vakfı'nın ‘Ayrımcı Söylemle Mücadele’ paneli yarın

Hrant Dink Vakfı, İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği ‘Ayrımcı Söylemle Mücadele: Kavramsal Tartışmalar& Nefret Söylemi Yasalarında Avrupa Deneyimi’ paneli yarın Bilgi Üniversitesi’nde.

Hrant Dink Vakfı’nın 2009’dan beri devam ettirdiği ‘Medyada Nefret Söyleminin İzlenmesi Projesi” kapsamında düzenlenen panelde, eleştirel söylem çalışmalarına ilişkin kavramsal tartışmaların yanı sıra meselenin hukuki boyutu da tartışmaya açılacak. 

Avrupa’nın nefret söylemi yasalarına da yer verecek panel, İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Turgut Tarhanlı’nın koordinatörlüğünde düzenleniyor. Panelde konuşmacı olacak isimler ise İsveç Örobro Üniversitesi Medya ve İletişim Çalışmaları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Michal Krzyżanowski ve Hollanda Tilburg Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Yard. Doç. Dr. Marloes van Noorloos olacak.

10 Kasım Salı günü İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde, E1–301 salonunda 17.00-19.30 arasında gerçekleştirilecek panel herkesin katılımına açık.

 

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları



Yazar Hakkında