Silvan'da ne oluyor?

Diyarbakır’ın Silvan’da ilçesinde sokağa çıkma yasağı 7. gününe girerken, yasağın devam ettiği üç mahalleden sağlıklı haber alınamıyor. HDP, DBP ve KJA heyetleri bölgede.

6. kez sokağa çıkma yasağının uygulandığı Silvan’da çıkan çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükseldiği belirtiliyor. 

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Tekel, Konak ve Mescit mahallerindeki çatışmalar sürüyor.

Dicle Haber Ajansı’nın aktardığı habere göre, yasağın geçerli olmadığı Feridun Mahallesi Diyarbakır Caddesi üzerindeki bir kıraathane tarandı. Tarama sırasında 45 yaşındaki Mehmet Yavuz, 44 yaşındaki Seyfettin Kurt ve 50 yaşındaki Abdulsamet Kesici adlı kişiler ağır yaralandı. Yaralılar Silvan Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, Mehmet Yavuz adlı kişi buradaki ilk müdahalenin ardından Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilirken yolda yaşamını yitirdi.

Yaralı diğer 2 kişinin ise Silvan Devlet Hastanesi’nin Acil Servisi’nde tedavilerinin sürdüğü kaydedildi.

Öte yandan yasağın sürdüğü Mescit  Mahallesi’ne bağlı Eski Bitlis Caddesi üzerinde ise patlama meydana geldi. Patlamada 2 polis memurun yaralandığı iddia ediliyor.  

7 gündür sokağa çıkma yasağının devam ettiği ilçede çok sayıda kişinin gözaltına alındığı, elektrik ve su kesintisinin yanında gıda sıkıntısının da baş gösterdiği belirtiliyor.

Heyet ilçede

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Özgür Kadın Kongresi (KJA) temsilcilerinin yanı sıra, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı’nın da bulunduğu heyet ilçeye geldi.

Silvan’a gelen HDP, DBP ve KJA heyeti, ilçenin kuşatma altında olduğunu söyleyerek, “Güvenlik güçlerinin bir an önce kuşattığı mahalleleri terk etmesi gerekiyor” açıklaması yaptı.  

Burada açıklama yapan HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Silvan’ın kuşatma altında olduğunu belirterek, “AKP hükümeti burada katliam peşindedir. Biz bu katliama izin vermeyeceğiz. Direnen halkımızın yanında olacağız. Güvenlik güçlerinin bir an önce kuşattığı mahalleleri terk etmesi gerekiyor” dedi.

Evrensel Gazetesi’nin haberine göre, Silvan’da incelemelerde bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir İçişleri Bakanlığına bağlı bir yetkilinin kendilerine “Biz Silvan’daki bu üç mahalleyi haritadan sileceğiz” dediğini aktardı.

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında